Published On: vin, Mai 17th, 2013

Intr-o singura luna, aproximativ 5.000 de pacienti au fost externati

Share This
Tags

La numai o luna de cand Ministerul Sanatatii a luat decizia introducerii coplatii in spitale, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Braila au tras linie. Un numar de 4.965 de braileni au fost externati, in luna aprilie, din cele 4 unitati sanitare cu paturi. Dintre acestia, pacientii externati platitori ai coplatii au fost de 120, suma totala primita pentru coplata fiind de 675 lei.

Conducerea Directiei de Sanatate Publica Braila a facut o statistica din care a reiesit ca sumele colectate nu sunt foarte mari. La Spitalul de Urgenta au fost externati 15 pacienti platitori, iar suma individuala stabilita de catre Consiliul de Administratie (CA) este de 5 lei, cea mai mare unitate spitaliceasca din Braila adaugandu-si la veniturile proprii suma de 65 lei. Aceeasi valoare, respectiv 5 lei, a fost stabilita si de CA al Spitalului de Psihiatrie „Sf. Pantelimon”, numarul pacientilor platitori fiind de 70.

„Actualmente, Spitalul de Obstetrica – Ginecologie si Spitalul <Sf. Spiridon> fac parte din structura Spitalului Judetean de Urgenta Braila, ca sectii externe. Consiliul de Administratie al Spitalului Orasenesc Faurei a stabilit ca in momentul externarii pacientii, care intrunesc conditiile efectuarii coplatii, sa plateasca suma de 10 lei, numarul pacientilor atingand pragul de 18 persoane. Suma platita la externare reprezinta coplata, asa cum este definita de HG nr. 117/2013 pentru aprobarea Contractului – cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2013 – 2014”, a precizat dr. Gabriel Ciochina, directorul DSP Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-