Published On: joi, Mai 16th, 2013

Intarziere in demararea Programul “Rabla”

Share This
Tags

* Pana pe 23 mai se primesc dosarele de validare a dealerilor auto si REMAT-urilor care vor sa intre in program * Casarea masinilor vechi si cumpararea unora noi va incepe, cel mai probabil, abia la sfarsitul lunii * Aceasta este cea mai mare intarziere a acestui program, de la lansarea sa *

Desi Rovana Plumb, ministul Mediului si Schimbarilor Climatice facea public ca Programul Rabla va demara in acest an pe 15 aprilie, sesiunea de depunere si validare a dosarelor colectorilor si dealerilor auto din program s-a deschis abia ieri, termenul pentru depunerea dosarelor la Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) fiind data de 23 mai 2013.

Lista producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor autorizati sa participe in anul 2013 la Programul Rabla, precum si cea a operatorilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz (REMAT-uri) vor fi publicate pe site-ul AFM.

In acest an, Administratia Fondului pentru Mediu va emite 20.000 de tichete pentru Programul Rabla, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice si 3.000 de tichete pentru institutiile publice. Valoarea unui tichet este de 6.500 de lei, fata de 3.800 lei cat valora in 2012.

Pe de alta parte, in cadrul programului deschis in acest an, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou, fata de trei tichete cate puteau fi utilizate in anii anteriori.

Programul Rabla 2013 se va desfasura intr-o singura etapa, iar termenul limita in care tichetele vor fi acceptate la achizitionarea unui nou autovehicul este 20 noiembrie. Repartizarea tichetelor valorice nu va fi egala in fiecare judet, ci se va realiza in functie de numarul masinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judetene, conform statisticilor realizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din cadrul Politiei Romane.

Bugetul prevazut in acest an pentru Programul Rabla este de 135 milioane lei. Prin Programul Rabla (2005 – 2012) au fost casate in total 459.775 de autoturisme uzate si au fost achizitionate 225.869 de autoturisme noi.

Comentarii

comentariu

About the Author

-