Published On: vin, Mai 24th, 2013

Incredibil: Doi teroristi finantau Jihadul direct din Braila si Galati

Share This
Tags

Un irakian si un libanez de origine siriana, Salid Harba, 39 de ani, si Abdul Razak Harba, 37 de ani, au fost expulzati de pe teritoriul Romaniei de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, pentru o perioada de 15 ani.

Cei doi faceau propaganda pentru “declansarea Razboiului Sfant”, Jihadul, atat in mediul virtual, cat si printre oamenii pe care ii cunosteau in mod direct. “Prin actiunile lor, au reusit radicalizarea convingerilor religioase de natura extremista ale unor persoane, care si-au dat acceptul de a deveni martiri si a lupta in misiuni ale unor grupari islamiste extremiste din Orientul Mijlociu”, a declarat Sorin Sava.

Zeiab Abdul Rahman, cetatean libanez nascut in Siria, la Damas, si Salah Aldain Nayyef Khalid Harpah, cetatean irakian nascut la Karbalaa, detin mai multe ferme de animale in comuna Vadeni, judetul Braila, dar si in judetul Galati, ocupandu-se cu vanzarea de animale vii si carne.

Numele celor doi apar in actionariatul firmelor Naif Livestock, in timp ce Alsali Impex este detinuta doar de irakianul Salid Harba. Ambele firme detin ferme de animale in judetele Galati si Braila.

Cei doi ar fi promovat si finantat miscari extremiste din Orientul Mijlociu, reusind sa convinga mai multe persoane din Romania sa ia parte la Jihad si sa lupte in misiuni sinucigase.

Comentarii

comentariu

About the Author

-