Published On: joi, Mai 16th, 2013

Incepe licitatia pentru terase in sezonul verii

Share This
Tags

* Mai este o zi pana se va deschide actiunea de licitatie deschisa pentru a se inchiria spatii unde vor fi amplasate terase pe tot parcursul verii * Locurile unde vor fi amplasate respectivele terase sunt Faleza Dunarii, Gradina Mare si Parcul Monument * Perioada de inchiriere este de 4 luni, iar tariful porneste de la 1 leu/mp/zi, pasul de licitatie fiind de 0,05 lei *

Maine va avea loc licitatia deschisa cu strigare pentru concesionarea a 19 spatii destinate teraselor de alimentatie publica, care au suprafete cuprinse intre 20 si 100 mp si sunt situate in Gradina Publica, Faleza Dunarii si Parcul Monument.

Primarul Aurel Simionescu a precizat ca inchirierea are o valabilitate de 4 luni, terasele putand functiona pana pe 15 septembrie, pretul de pornire fiind stabilit de consilieri la valoarea de 1 leu/mp/zi.

In cazul in care vorbim de o suprafata de 65 mp, chiriasul va scoate, lunar, din buzunar suma de 1.950 lei, iar daca luam in calcul cele 4 luni de contract, la bugetul Primariei vor ajunge 7.800 lei. Insa municipalitatea trage speranta ca la licitatie se vor inscrie multi ofertanti, astfel incat pretul de adjudecare sa fie mult mai mare.

Pentru a participa la licitatie este nevoie de procurarea Caietului de sarcini al carui pret de achizitie este de 100 lei. Pe langa acest aspect, cei care participa la licitatie trebuie sa constituie o garantie care va fi egala cu valoarea pretului chiriei pe o luna de zile. In acest fel, chiriasul unei suprafete de 20 mp va trebui sa aiba o garantie de 600 lei, cel cu 50 mp – 1.500 lei, cel cu 65 mp – 1.950 lei, iar cel cu 100 mp – 3.000 lei. Achitarea platii chiriei se face in fiecare luna, pana pe data de 10, pentru fiecare luna in curs. Dupa ce cele 4 luni s-au terminat, respectivii chiriasi ai teraselor sunt pobligati ca in termen de 10 zile sa si le demoleze.

* Faleza Dunarii, cu cele mai multe spatii *

Cele mai multe loturi disponibile se afla pe Falezei Dunarii, fiind vorba de spate amplasamente cu cate 50 mp, fiecare, situate vis-a-vis de strandul de copii; in dreptul Hotelului Belvedere; in jurul Esplanadei; alte trei amplasamente, avand fiecare cate 25 mp, fiind vis-a-vis de Policlinica “Promedica”; dar si un spatiu de 25 mp care se afla pe taluzul Falezei Dunarii. Tot pe Faleza Dunarii, in imediata apropiere a Morii Violatos, exista un spatiu generos pentru un investitor care vrea sa-si atraga clientii, suprafata ajungand la 100 mp.

In Parcul Monument sunt disponibile 5 spatii, fiecare avand suprafata de 70 mp. Este vorba de 3 amplasamente situate in rondoul Parcului si doua aflate pe partea stanga, in sensul de mers catre Spitalul Judetean. In Gradina Mare sunt puse “la bataie” doua spatii, fiecare avand 60 mp, fiind localizate in zona scarilor si a Muzeului Etnografic.

Comentarii

comentariu

About the Author

-