Published On: mie, Mai 15th, 2013

In sfarsit: Asociatiile producatorilor primesc o mana de ajutor din partea statului

Share This
Tags

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) isi indreapta privirea si catre asociatiile de producatori, considerand ca este momentul pentru a aplica o serie de masuri care au menirea de a le incuraja. In felul acesta, asociatiile vor avea mai multa forta la negocieri.

“Marea problema cu care se confrunta IMM-urile in agricultura este aceea ca ei nu pot sa asigure ritmic, pentru supermarketuri, cantitatile necesare de produse agroalimentare. Atunci noi avem in vedere inclusiv masuri care sa incurajeze asocierea producatorilor pentru a avea mai multa forta la negocierea pe lantul alimentar. Si aici mentionez sectorul laptelui, unde in cazul crizei din sector in anii 2008 – 2009, desi pretul la producator a scazut cu peste 40%, la consumator s-a inregistrat o reducere de 11%, diferenta revenind procesatorilor si comerciantilor”, a spus secretarul de stat in Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Secretarul de stat a mentionat ca acest aspect este foarte important si chiar Comisia Europeana a adoptat un pachet pentru incurajarea contractualizarii, incurajarea transparentei pe lantul alimentar, pe lantul laptelui, acolo unde sa se poata vedea cat castiga fiecare participant la lantul alimentar, astfel incat sa fie incurajati producatorii agricoli.

Comentarii

comentariu

About the Author

-