Published On: mar, Mai 14th, 2013

Hoti prinsi de politistii braileni

Share This
Tags

Ieri, 13 mai la orele 7:15, politistii din cadrul Postului de Politie Comunal Dudesti, in timp ce executau serviciul de patrulare pe raza comunei, s-au sesizat din oficiu ca in zona morii din localitate se aud zgomote suspecte. Deplasandu-se in acel loc, politistii au depistat un barbat in varsta de 41 de ani, in timp ce demonta cherestea din acoperisul morii, cu intentia de a o sustrage.

Acesta a declarat ca urma sa transporte scandurile sustrase la locuinta unui localnic de 45 de ani, din aceeasi comuna, cu care a avut o intelegere prealabila in acest sens si de la care urma sa primeasca in schimb bauturi alcoolice si tigari. Politistii au intocmit dosar penal pentru furt calificat si complicitate la furt calificat.

La data de 13 mai, in urma activitatilor desfasurate in cauze inregistrate cu autori necunoscuti, judiciaristi din cadrul Biroului de Investigatii Criminale-linia de munca Furturi din patrimoniu au depistat si condus la sediul Politiei Municipiului doi minori de 12 si 17 ani, ambii din Braila.

Acestora li s-a stabilit ca, in ziua de 13 aprilie 2013, prin escaladarea gardului, au patruns in curtea unei scoli si, prin efracție, intr-o magazie de unde au sustras o bormașina electrica, trei ciocane, o dalta și un dispozitiv de desfundat instalatii sanitare. Prejudiciul este in valoare de 140 de lei si a fost recuperat partial. Dosarul, intocmit pentru comiterea infractiunii de furt calificat, a fost inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, cu propunere legala.

Tot ieri, judiciarisii au depistat si adus la cercetari un barbat in varsta de 54 de ani, din municipiu, caruia i s-a probat ca este autorul unui furt comis la data de 3 aprilie 2013.

In fapt, acesta, profitand de neatentia personalului, a sustras din incinta unei frizerii, situate pe Calea Calarasilor, un telefon mobil, in valoare de 650 de lei, care apartinea unei angajate. Initial, cauza a fost inregistrata cu autori necunoscuti.

Impotriva barbatului a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, care a fost inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, cu propunere de incepere a urmaririi penale. Cercetarile continua pentru recuperarea prejudiciului.

Comentarii

comentariu

About the Author

-