Published On: lun, Mai 20th, 2013

HC Dunarea Braila s-a calificat in semifinalele Cupei Romaniei

Share This
Tags

* HC Dunarea Braila – HC Zalau 27-24 (11-11) *

Astazi, la Oradea, Dunarea Braila si HC Zalau au deschis balul in Cupa Romaniei. Ultimile doua meciuri din campionat, in care cele doua echipe au fost fata in fata, au fost castigate categoric de HC Zalau, dupa o evolutie slaba a elevelor lui Cristi Preda.

Cu o singura sansa spre Cupele Europene, HC Dunarea si-a jucat ultima carte, la Cupa Romaniei si in ciuda rezultatelor din meciurile directe contra Zalaului, elevele lui Cristi Preda au reusit calificarea in semifinalele Cupei Romaniei.

Fara aportul tinerei Gabriela Perianu si fara extrema Brot, HC Dunarea s-a luptat exemplar in meciul cu echipa lui Gheorghe Tadici si au castigat partida.

Inceput cu stangul pentru echipa condusa de Cristi Preda, la Cupa Romaniei de la Oradea, Ada Moldovan ratand primul atac al brailencelor iar Zalaul deschide scorul prin Perda.

Adespii, intr-o forma de zile mari restabileste egalitatea iar echipele merg cap la cap. Apararea avansata a brailencelor cu Esanu in fata le impiedica pe cele de la HC Zalau sa marcheze iar Dunarea Braila se distanteaza pentru prima oara  la 2 goluri, 5-3 min 10. Zalaul trece in avantaj dupa ce HC Dunarea evolueaza in 6, Alina Horjea fiind eliminata 2 minute. Aceeasi Adespii egaleaza la 6 in minutul 13 iar Moldovan readuce Dunarea Braila in avantaj, 7-6 minutul 15. Pera rateaza de la 7m, fata in fata cu Elena Voicu iar in faza imediat si Horjea rateaza. Pitzu face minuni in poarta Dunarii dar aceasi Horjea rateaza din contraatac, iar Zalau restabileste egalitatea 7-7 minutul 18.

Echipele au mers cap la cap pana la finalul primei reprize, iar scorul la pauza era de 11-11, dupa ce Zalau inscrie in ultima secunda de joc.

In repriza secunda Dunarea Braila a fost peste HC Zalau, cu toate ca in prima parte de la reluarea jocului elevele lui Gheorghe Tadici au condus meciul chiar si la 3 goluri, 16-19 minutul 43.

Horjea si Kuridza au redus din handicap si tabela arata 18-19 in minutul 45. Zalau se distanteaza din nou, dar Moldovan, Adespii, Shutska si Agatunovic readuc HC Dunarea la conducere. Apararea buna a brailencelor nu le-a permis celor de la HC Zalau sa marcheze, timp de 8 minute, perioada in care HC Dunarea marcheaza 7 goluri, 25-20 in minutul 53.

Meciul se incheie cu o diferenta de 3 goluri, HC Dunarea invingand HC Zalau cu scorul de 27-24, si reuseste sa se califice astfel in semifinalele Cupei Romaniei.

In urmatorul meci, Dunarea Braila va intalni invingatoarea din meciul Oltchim Ramnicu Valcea – Corona Brasov, maine de la orele 20.00.

Marcatoare: Moldovan 9, Adespii 8, Agatunovic 3, Horjea 4, Shutska 2, Kuridza 1.

Comentarii

comentariu

About the Author

-