Published On: Soare, Mai 12th, 2013

Gyor, noua regina a Europei!

Share This
Tags

*Gyor a castigat in premiera Liga Campionilor la handbal feminin *

Dupa sapte finale de cupe europene, din care doua de Liga Campionilor, cea de-a opta a fost cu noroc pentru campioana Ungariei, Gyor ETO, care s-a impus, sambata, la Veszprem, in fata castigatoarei trofeului din 2011, Larvik HK.

Campioana Ungariei, Gyor ETO, a castigat, sambata, la Veszprem, trofeul Ligii Campionilor, dupa ce a invins formatia norvegiana Larvik HK, scor 23-22 (13-8) si in mansa retur a finalei competitiei.

In tur, Gyor a castigat cu 24-21, iar cu victoria de sambata, scorul general este de 47-43, iar unguroaicele si-au trecut in palmares primul trofeu continental, dar totodata, si cel mai important.

Premierea castigatoarei, dar si a finalistei Larvik HK, a fost facuta de presedintele EHF, Jean Brihault, presedintele forului national de profil din Ungaria, Ivan Vetesi, si primarul orasului Gyor, Zsolt Borkai.

Titlul de golgeter al sezonului 2012-2013 a revenit tot unei unguroaice, Zsuzsanna Tomori, de la FTC Budapesta, cu 95 de goluri, care va fi si ea premiata. Pe locul doi in topul celor mai bune marcatoare s-a situat Katarina Bulatovici, de la Oltchim Ramnicu Valcea, cu 90 de goluri.

Campioana Romaniei, Oltchim, a fost eliminata in semifinalele Ligii Campionilor, chiar de castigatoarea trofeului, Gyor ETO.

Comentarii

comentariu

About the Author

-