Published On: mie, Mai 29th, 2013

Guvernul are ultimul cuvant: La Braila se poate construi o termocentrala de 1 mild. euro

Share This
Tags

* Braila si intreaga tara poate avea in curand o alta termocentrala functionala * Insa investitorii sunt de parere ca pentru aceasta constructie de 1 mild. euro este necesar si un ajutor din partea statului *

Compania de stat Termoelectrica si consortiul format din grupurile E.ON, din Germania, si Enel, din Italia, au realizat un proiect pentru construirea unei termocentrale la Braila, investitie care se ridica la suma de 1 mild. euro. Insa se pare ca ideea nu se poate concretiza daca Executivul nu va acorda un sprijin financiar.

“Noi si Enel, ca si consortiu, am cerut ca acest proiect sa primeasca ajutor de stat. Unica sansa a acestui proiect este acordarea unui ajutor de stat, dar trebuie reglementarile legale”, a declarat directorul general al E.ON Romania, Frank Hajdinjak.

Proiectul investitiei intr-o termocentrala noua pe carbuni de 800 MW la Braila a fost anuntat inca din 2008. Termoelectrica, Enel si E.ON au semnat atunci un memorandum privind derularea acestei investitii de aproximativ 1 miliard de euro, care nici nu a inceput.

Hajdinjak a adaugat ca deocamdata nu poate fi avansat al nivelului ajutorului de stat necesar pentru aceasta investitie.

“In primul rand, acest proiect trebuie sa fie fezabil. Trebuie sa reluam si studiul de fezabilitate, deoarece cel existent este depasit”, a mai spus Hajdinjak.

Grupul E.ON a inregistrat anul trecut in Romania o cifra de afaceri consolidata de 5,2 miliarde lei (1,2 miliarde euro), iar pentru acest estimeaza o usoara scadere.

Comentarii

comentariu

About the Author

-