Published On: mar, Mai 14th, 2013

Garda Financiara dispare. Va fi inlocuita de Directia Antifrauda

Share This
Tags

In curand Garda Financiara va fi desfiintata, iar in locul ei isi va face aparitia Directia Antifrauda, dupa cum a declarat Maria Grapini, ministrul pentru IMM-uri si mediul de afaceri.

“Premierul m-a anuntat ca nu doreste ca aceasta sa controleze SRL-uri sau IMM-uri, ci sa lupte cu marea frauda economica. Restructurarea Garzii Financiare este necesara, pentru ca s-a dovedit a fi ineficienta, din cauza coruptiei, care este in crestere. Sunt vizate marile retele, firmele care au facut evaziune. Directia Antifrauda nu se va ocupa cu buticuri care vand sampoane”, a spus Maria Grapini.

Ministrul a mai precizat ca Directia Antifrauda va avea si atributii penale, putand face plangeri penale in justitie. Noua structura ar trebui sa fie functionala din iulie 2013. In privinta angajatilor, ministrul Grapini a spus ca, fiind functionari publici, acestia vor fi pusi la dispozitia Agentiei Nationale pentru Functionari Publici (ANFP), iar o parte vor fi integrati in noua directie: “Nu inseamna toti functionarii publici nu-si fac treaba, dar exista o masa critica ce nu si-o fac iar in mediul privat ar fi fost dati afara”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-