Published On: vin, Mai 17th, 2013

Galceava mare intre consilieri: Stabilirea numarului reprezentantilor CLM in AGA de la APT

Share This
Tags

Azi, in sedinta extraordinara a Consiliului Local Municipal s-au propus spre aprobare 5 proiecte de hotarare, insa ultimele trei care faceau referire la stabilirea numarului de reprezentanti ai CLM in AGA de la Administratie Pietelor si Targurilor (APT) Braila a starnit mare valva.

“In completarea ordinei de zi am adaugat 3 proiecte de hotarare care vizeaza stabilirea unui asociat la APT, adica Braicar SA, care are 1% din actiuni, si 3 consilieri locali, care detin 99%”, a precizat primarul Aurel Simionescu.

Nici bine nu a terminat fraza, ca imediat consilierul independent Simona Draghincescu si-a aratat nemultumirea vis-a-vis de proiecte, cu toate ca edilul municipiului a incercat sa aplaneze discutia aprinsa.

“Aceasta societate comerciala, care a functionat ilegal timp de 2 ani si ceva, a fost in subordinea viceprimarului Alexandru Danaila, care este jurist de meserie. Nu inteleg cum un jurist poate sa fie asa, iar daca nu era jurist mai intelegeam. In alta ordine de idei, la cel de-al doilea proiect, care spune ca Adunarea Generala este formata dintr-un numar de 3 consilieri locali si un reprezentant de la Braicar, eu stiu ca AGA este alcatuita dintr-un numar impar. Aici apar 3 si cu unul, adica 4, care este numar par. Eu cred ca ar trebui sa revizuiti acest lucru”, i s-a adresat Simona Draghincescu, primarului Simionescu.

Acesta din urma a precizat ca respectivii 3 reprezentanti ai CLM Braila au un singur vot si un altul il are cel de la Braicar.

“Ponderea votului este in functie de numarul de actiuni pe care il detin. Noi avem 3 oameni care au 99% si Braicar – 1%. Nu voteaza fiecare dupa bunul plac. Noi puteam sa avem si-un singur consilier care reprezentant in AGA sau 7, insa este vorba de un singur vor care reprezinta 99%”, a spus Simionescu.

Desi Simona Draghincescu s-a abtinut de la acordarea unui vot, proiectul tot a trecut mai departe pentru ca restul consilierilor municipali au fost de acord cu respectivua propunere.

Comentarii

comentariu

About the Author

-