Published On: Soare, Mai 12th, 2013

Galatiul amana asocierea cu Braila si Tulcea

Share This
Tags

* Ministerul Justitiei trebuie sa dea unda verde pentru folosirea numelui asociatiei

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Braila – Galati – Tulcea “Dunarea de Jos” a inceput cu stangul. Actul Constitutiv si Statutul au fost scoase de pe ordinea de zi a CLM Galati, desi s-a organizat o sedinta extraordinara in acest sens.

“Din pacate, probleme de ordin tehnic, legate de anumite articole din Statut si din Actul Constitutiv, ne-au facut sa amanam pentru urmatoarea sedinta votarea acestui document. Era frumos sa se fi intamplat astazi, din pacate nu s-a putut”, a marturisit primarul Galatiului, Marius Stan.

Problemele din spatele acestor amanari sunt legate de faptul ca asociatia nu a primit aprobarea din partea Ministerului Justitiei pentru a folosi numele pe care cele trei judete l-au ales.

Pe parcursul saptamanii viitoare, la Braila se va organiza o sedinta extraordinara a CLM in care se vor dezbate aceleasi probleme, cu speranta ca, macar aici se vor vota atat Statutul cat si Actul Constitutiv.

“La sfarsitul saptamanii vom organiza sedinte extraordinare, atat la Consiliul Local Municipal cat si la Consiliul Judetean si speram ca pana atunci sa primim aprobarea de la Ministerul Justitiei pentru a vota Actul Constitutiv si Statutul acestei asociatii”, a declarat primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu.

In ciuda faptului ca au existat unele controverse in Galati referitoare la cine va conduce aceasta asociatie si cine va incasa taxele si impozitele, Aurel Simionescu a declarat ca asociatia va fi condusa de cate un reprezentant al fiecarui judet, iar taxele si impozitele vor fi neschimbate si incasate de fiecare comitat in parte.

Comentarii

comentariu

About the Author

-