Published On: Soare, Mai 26th, 2013

VIDEO:Gala Laureatilor Festivalului „George Grigoriu”

Share This
Tags

* In aceasta seara a avut loc finala Festivalului International de Muzica Usoara „George Grigoriu”, unde cele mai bune voci, atat din tara, cat si din strainatate, au asteptat “cu sufletul la gura” decizia juriului * Trofeul a fost castigat de Alize Fanny Oswald si Michel Xavier Samuel din Elvetia, iar premiul I de reprezentantul Italiei, Gino Scannapieco *

 

Festivalul International de Muzica Usoara “George Grigoriu” s-a incheiat astazi pentru cei 21 de concurenti din cele 14 tari. Desi Romania a fost reprezentata de 8 talentati artisti, nici unul dintre acestia nu s-a situat pe podium.

In deschiderea galei, prezentatorul festivalului, Octavian Ursulescu, a realizat pentru ultima data o prezentare a concurentilor si a premiilor care au fost puse in joc. Este vorba despre un autoturism marca BMW Seria 1, in cinci usi, premiul I – 2.500 euro, cel de-al doilea – 2.000 euro, al treilea – 1.500 euro, 3 mentiuni a cate 500 euro si premiul acordat de catre Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania.

Cei 10 concurenti care au primit diplome de participare si astfel eliminati din cursa catre marele premiu au fost: Andreea Claudia Dumitrascu (Romania), Diana Staver (Republica Moldova), Formatia Edict (Republica Moldova), Ioan Bigea (Romania), Diana Antonica (Romania), Ion Moise Badulescu (Romania), Andreas Athanasiou (Grecia), Maria Enache (Romania) si Kiazim Selatin Ialcyn (Romania). Au fost anuntati in continuare castigatorii premiilor speciale. George Bunea, directorul Scolii Populare de Arte «Vespasian Lungu» din Braila, a acordat premiul special din partea institutiei pe care o conduce reprezentantului tarii Maldive, Ahmed Shamrah.

Premiul special al Centrului de Creatie a fost acordat de directorul Maria Puscaciu, care a urcat cu emotii, ca de fiecare data cand trebuie sa acorde un premiu. La aceasta editie cea norocoasa a fost tanara ieseanca de numai 18 ani, Elena Chirvase. Premiul Consiliului Judetean Braila a fost anuntat de catre secretarul Nicu Filotem castigatorul fiind Rui Alexandre Gonçalves de Andrade din Portugalia. Premiul de Popularitate a fost inmanat de directorul Centrului de Conservare si Valorificare a Traditiei din Republica Moldova, Olec Volontir, iar castigatorul acestuia a fost Oleg Lysiy din Ukraina.

Mentiunea a treia a fost anuntata de producatorul si managerul Festivalului de Muzica Pop din Bulgaria si a fost castigat de Kaloyan Nikolov, care a reprezentat Bulgaria. A doua mentiune a fost acordata de o artista renumita a Elvetiei, care a participat la Cerbul de Aur din 1971, Eliane Dambre, iar fericita castigatoare fiind reprezentanta Albaniei, tanara Enrika Derza. Compozitorul si solistul Horia Moculescu a anuntat mentiunea I, care a fost castigata de Eugeniu Andrianov din Republica Moldova.

Premiul al III-a a fost acordat de presedintele juriului, renumitul compozitor al piesei “O portocala”, Marius Teicu, care l-a inmanat Israelului, reprezentat de tanarul Shani Zamir. Vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, Florin Mija, a acordat premiul al II-lea trupei Electric Fence din Romania.

 

* Recitalul Paulei Seling si desemnarea marelui castigator au tinut publicul in extaz *

 

Pentru a tine publicul in suspans anuntarea castigatorilor premiului intai si al marelui Trofeu al Festivalului “George Grigoriu”, moderatorul evenimentului Octavian Ursulescu a invitat in scena pe cunoscuta interpreta Paula Seling, pentru a sustine recitalul. Timp de o ora publicul brailean a fost in extaz, aplaudand-o si ovationand-o pe Paula Seling. Artista a cantat piese cunoscute, precum “Ploaie in luna lui marte” sau “Ce bine ca esti, ce mirare ca sunt”, cateva cover-uri ca “Diamonds” a cunoscutei Rihanna sau piesa cantaretei Whitney Houston “I will always love you”, dar si ultimul sau cantec intitulat “Pansament”, reusind astfel sa ridice publicul in picioare.

In timp ce afara ploua de turna cu galeata, in culise mai ramasesera cei doi tineri ai Elvetiei si reprezentantul Italiei, care asteptau cu emotii momentul in care isi vor auzi numele. Desi italianul Gino Scannapieco spera sa obtina marele premiu, asa cum s-a intamplat in ultimii 2 ani, iata ca el a ocupat locul intai al podiumului, premiul fiindu-i inmanat de primarul municipiului Braila, Aurel Simionescu.

Misiunea de a anunta care sunt castigatorii marelui trofeu si al masinii marca BMW seria 1 i-a revenit presedintelui Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu. Alize Fanny Oswald si Michel Xavier Samuel din Elvetia castiga anul acesta trofeul Festivalului International de Muzica Usoara “George Grigoriu”.

Ei au cantat piesele “Eu nu sunt nebuna” si “Amurgul”, publicul aplaudandu-i bucurosi de reusita celor doi. Ajuns la cea de a noua editiem urmand ca in cea de a zecea sa sustina un microrecital.

Desi era stabilit ca la finalul evenimentului toata lumea sa iasa in fata Casei Tineretului pentru a face poze cu tinerii castigatori, alaturi de masina BMW, vremea de afara s-a pus “curmezis”. Cu toate acestea, brailenii care se aflau pe bancutele montate in fata videoproiectorului din dreptul Casei Tineretului nu au fost speriati de ploaia torentiala, ei adapostindu-se pe unde au putut, astfel incat sa vada pana la final decernarea marelui premiu, dar si focul de artificii, care a inceiat ultima seara de exceptie a Festivalului International de Muzica Usoara “George Grigoriu”.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-