Published On: sâm, Mai 25th, 2013

Festivalul „George Grigoriu”, a doua seara de spectacol

Share This
Tags

* Un numar de 10 participanti au urcat pe scena de spectacol de la Casa Tineretului, unde se desfasoara Festivalul International de Muzica Usoara „George Grigoriu” * Toti concurentii au prezentat cate o piesa scrisa de maestrul George Grigoriu, la fel ca si cei care au fost prezenti in prima seara de concurs * Un eveniment neplacut a avut loc la acest festival, cum nu s-a mai intamplat pana acum in decursul celorolalte editii * Reprezentanta tarii Kosovo, Rezarta Smaja, s-a piedut pe drum si nu se mai stie nimic de ea *

Iata ca si-n cea de a doua seara, la Festivalul International de Muzica Usoara „George Grigoriu” s-au prezentat 11 concurenti, care mai de care incercand, prin prestanta artistica, sa obtina cat mai multe voturi din partea juriului, astfel incat sa ajunga pe o treapta cat mai sus a podiumului.

Prima care a deschis a doua seara a festivalului a fost Diana Maria Antonica din Romania. Tanara a participat la spectacolele de televiziune „X-Factor” si „Vocea Romaniei”, in aceasta seara ea cantand piesele „Vino la mine” si „Fetele cu ochi albastri”. A doua concurenta este din Bulgaria, in varsta de 19 ani, debutul artistic avandu-l la 8 ani. Este vorba de Ana Sarandava, ea ajungand in finala concursului „Vocea Bulgariei”, iar pe scena de la Casa Tineretului din Braila prezentand juriului si publicului piesele „Strofa mea” si „Bucurie”. Cea de a treia concurenta a fost din Romania, Elena Chirvase, ea alagand sa cante melodia „Amurgul”. Au urmat Alize Fanny Oswald si Michel Xavier Samuel, chitarist si percutionist, din Elvetia, fiind posesori a peste 20 de premii, peste 200 de concerte sustinute in ultimii 2 ani, cu 2 albume la activ, iar in urma cu 2 ani au participat si la Eurovision. Pentru aceasta seara ei au venit cu piesele „Nu sunt nebuna” si „Amurgul”. Eugeniu Andrianov din Rep. Moldova este castigatorul premiului intai la un concurs di tara sa, el participand si la „Golden Voices”. Tanarul de 20 ani este student si a cantat melodiile „Numai una” si „Eternitate. Romanul Ioan Bigea este student in primul an la Scoala Populara de Arta „Titel Popovici” din Iasi, a cantat muzica bizantina si corala, iar acum s-a reprofilat pe muzica usoara. De asemenea si el si-a trecut in palmares participari la „X-Factor” si „Vocea Romaniei, el cantand in seara a doua a festivalului piesele „Eternitate” si „Tu nu vezi cerul”. Al saptelea concurent a fost o tanara de 21 ani din Macedonia, Mita Latifi cantand piesele „Amurgul” si „Biletul”.

O noutate pentru Braila, dar si pentru tara noastra a reprezentat-o concurentul numarul 8, venit dintr-o tara exotica, de multe ori preferata celor care vor sa-si petreaca vacantele departe de aglomeratia urbana. El este Ahmed Shamrah din Maldive. In prezent este student in anul 5 la medicina, a obtinut 2 premii acordate de insusi presedintele Insulelor Maldive, in aceasta seara preferand sa cante piesa „Nu suntem ingeri”, aleasa si de alti contracandidati ai sai. Plin de emotii, Ahmed Shamrah Pentru a spus ca este prima data cand incearca sa cante o piesa in limba romana si spera sa nu greseasca.Ultimul reprezentant al tarii noastre a fost un tanar de 16 ani, elev in clasa a noua, cu un palmares impresionand, din care precizam duel cu Albano si premii castigate la concursurile nationale. Ion Moise Badulescu a cantat „Aproape de cer” si „Niciodata, niciodata”. Cei care au incheiat Festivalul International de Muzica Usoara „George Grigoriu” au fost membrii formatiei Edict din Rep. Moldova, care au cantat piesele „Al noualea cer” si „Doar tu esti fericirea mea”. Au varste cuprinse intre 18 si 31 ani. Ei au multe succese la activ, printre ele mentionand: premii la „Mamaia”, unde au luat parte in orchestra lui Tudor Gavrila, iar la „Cerbul de Aur” au fost prezenti in seara basarabeana. Anul acesta si-au incercat norocul la preselectia de la Eurovision din Romania si Elvetia, iar desi nu au ajuns la marea finala ei nu dispera.

In aceasta seara pana maine la orele 19.00, membrii juriului vor nota fiecare concurent si apoi voi delibera, fiind anuntat astfel marele castigator al Trofeului Festivalului International de Muzica Usoara „George Grigoriu” si autoturismul marca BMW Seria 1, in 5 usi.

Astazi, Horia Moculescu si Alexandra Velniciuc au pregatit o editie speciala a emisiunii „Atentie, se canta!”, cu incepere de la orele 14.00, care a fost transmisa de pe scena festivalului. Maine, in ultima zi a festivalului, melomanii pot urmari de pe caunele salii Casei Tineretului sau de pe fotoliile de acasa, incepand cu orele 19.00 Gala Laureatilor Festivalului „George Grigoriu”, iar de la 21.30 recitalul oferit de Paula Seling.

* Intamplare fara precedent *

Cu toate ca nimeni nu se astepta la asa ceva, iata ca si acest festival nu a fost ocolit de ghinion. Dar nu pentru toti, ci doar pentru o solista din Kosovo, care trebuia sa se prezinte la Festivalul „George Grigoriu”, in calitate de concurent. Potrivit prezentatorului Octavian Ursulescu este vorba despre Rezanta Smaja. Aceasta, in loc sa vina la Braila, s-a indreptat la Constanta, unde a ajuns joi. Pana la deschiderea celei de a doua seri a Festivalului „George Grigoriu” nimeni nu stia nimic de ea, desi s-a incercat sa se ia legatura cu ea.

Comentarii

comentariu

About the Author

-