Published On: vin, Mai 10th, 2013

Fermieri, prezentati-va la APIA pentru a nu fi penalizati !

Share This
Tags

Conducerea Centrului Judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) face precizarea ca toti cumparatorii care achizitioneaza lapte, precum si producatorii detinatori de cota de lapte pentru vanzari directe se pot prezenta la sediul institutiei, pentru a depune declaratiile anuale de cota de lapte fara aplicarea penalitatilor pana la data de 14 mai 2013, inclusiv.

In cazul in care producatorii de lapte nu depun in termenul legal stabilit declaratia anuala privind cantitatile comercializate, risca sa li se aplice penalitatea de retragere a cotei individuale de lapte la rezerva nationala.

“Cotele individuale nu vor fi retrase daca producatorii detinatori de cota vor transmite impreuna cu declaratia anuala si o justificare scrisa, datata si semnata, asupra imposibilitatii transmiterii acestei declaratii in termenul legal. Pentru cumparatorii de lapte care nu depun in termen declaratia anuala privind cantitatile achizitionate, sunt calculate penalitati pentru fiecare zi calendaristica de intarziere, incepand cu data de 15 mai. Penalitatea reprezinta suma corespunzatoare taxei datorate pentru o depasire de 0,01% din cantitatile de lapte care i-au fost livrate de producatori pentru fiecare zi calendaristica de intarziere. Suma trebuie sa fie cuprinsa intre 100 si 100.000 euro. De asemenea, cumparatorul care nu trimite declaratia anuala risca sa piarda dreptul de a achizitiona lapte de la detinatorii de cota, prin retragerea aprobarii”, ne-a specificat Daniela Militaru, director APIA Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-