Published On: lun, Mai 13th, 2013

Fermieri, mai aveti o zi la dispozitie, dupa care veti fi buni de plata

Share This
Tags

* Maine este ultima zi in care mai puteti depune declaratiilor anuale de cota de lapte fara a fi nevoiti sa scoateti bani din buzunar pentru a plati penalitati *

Conducerea Centrului Judetean al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) le transmite cumparatorilor care achizitioneaza lapte, dar si producatorilor detinatori de cota de lapte pentru vanzari directe ca pana maine se depun declaratiile anuale de cota de lapte fara aplicarea penalitatilor.

„Precizam ca producatorilor de lapte care nu depun in termenul legal stabilit declaratia anuala privind cantitatile comercializate, li se aplica penalitatea de retragere a cotei individuale de lapte la rezerva nationala. Cotele individuale nu vor fi retrase daca producatorii detinatori de cota vor transmite impreuna cu declaratia anuala si o justificare scrisa, datata si semnata, asupra imposibilitatii transmiterii acestei declaratii in termenul legal”, ne-a declarat Daniela Militaru, directorul executiv al APIA Braila.

APIA precizeaza ca pentru cumparatorii de lapte care nu depun in termen declaratia anuala privind cantitatile achizitionate, sunt calculate penalitati pentru fiecare zi calendaristica de intarziere, incepand de miercuri, 15 mai.

Penalitatea reprezinta suma corespunzatoare taxei datorate pentru o depasire de 0,01% din cantitatile de lapte care i-au fost livrate de producatori pentru fiecare zi calendaristica de intarziere. Suma trebuie sa fie cuprinsa intre 100 si 100.000 euro. De asemenea, cumparatorul care nu trimite declaratia anuala risca sa piarda dreptul de a achizitiona lapte de la detinatorii de cota, prin retragerea aprobarii.

Comentarii

comentariu

About the Author

-