Published On: mie, Mai 15th, 2013

Evaluare pilot pentru elevii din clasa a IV-a

Share This
Tags

* Dupa ce saptamana trecuta cei de clasa a II-a au fost testati, astazi este randul elevilor din clasa a IV-a, care vor sustine astazi o evaluare la limba romana si la matematica *

Elevi ai claselor a IV-a sustin miercuri o evaluare pilot. Potrivit Ministerului Educatiei, testele vor avea un nivel de dificultate mediu si nu vor dura in total mai mult de 120 de minute.

Evaluarea este una “standardizata, realizata pe un esantion de elevi aflati in clasa a IV-a in unitatile din invatamantul de stat si particular din intreaga tara, care are scopul de a furniza datele si dovezile necesare pentru diagnoza sistemului de invatamant la nivel primar”, se mai arata in metodologie.

Metodologia prevede ca formatul lor sa fie asemanator cu cel al evaluarilor internationale administrate elevilor in varsta de 10-12 ani. Evaluarile au loc in timpul cursurilor, in salile de clasa.

Metodologia de desfasurare a evaluarilor pilot prevede ca notele nu vor fi trecute in catalog, ci numai in portofoliul educational al elevului. Rezultatele individuale la evaluarea elevilor vor fi folosite de cadrul didactic, acolo unde este cazul, pentru elaborarea planului individualizat de invatare, pentru remedierea/dezvoltarea/orientarea care cuprinde informatii diagnostice si prognostice in vederea orientarii si optimizarii invatarii.

Potrivit MEN, evaluarea elevilor de clasele a II-a, a IV-a si a VI-a este, anul acesta, in stadiul de pilot, urmand sa fie devina nationala de anul viitor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-