Published On: lun, Mai 20th, 2013

Evaluare pilot pentru elevii de clasa a VI-a

Share This
Tags

* Miercuri, 22 mai, un esantion pilot de elevi de clasa a VI-a din 86 de scoli din tara va sustine evaluarea nationala *

Testele pentru evaluarea nationala sunt realizate de Centrul National de Evaluare si Examinare, pe baza programelor scolare in vigoare, si contin sarcini de lucru si stimuli vizuali adecvati varstei elevilor. Corectarea lucrarilor se va realiza la nivelul comisiilor judetene de evaluare, dar elevii nu vor primi note sau calificative.

Ministerul Educatiei Nationale precizeaza ca raspunsurile vor fi apreciate pe baza unor coduri care au atasati descriptori de performanta, dupa modelul testarilor internationale, iar codurile corespunzatoare raspunsurilor elevilor vor fi incarcate pe o platforma electronica, in conformitate cu prevederile metodologiei, cu scopul de a facilita analizele ulterioare.

“Scopul pilotarii este acela de a verifica procedurile de administrare, structura testelor si a caietelor cadrului didactic, de a identifica punctele tari si punctele slabe ale procesului de evaluare, in vederea generalizarii”, sustin reprezentantii MEN.

Testarea prin evaluarea nationala pentru anul scolar 2012 – 2013 nu este un instrument de evaluare institutionala si nici de evaluare individuala a elevilor, iar rezultatele nu vor fi folosite pentru ierarhizarea scolilor. Raportul tehnic rezultat in urma evaluarii va urmari obtinerea unor estimari corecte si eficiente ale nivelului cunostintelor si ale deprinderilor de baza ale elevilor, precum si progresul acestora de-a lungul timpului, prin comparatii cu rezultatele obtinute la evaluarile nationale anterioare.

Centrul National de Evaluare si Examinare intentioneaza sa extinda programul evaluarilor nationale la toate scolile din tara, pentru a putea monitoriza, in mod eficient, standardele curriculare si pentru a informa in mod sistematic atat factorii de decizie, cat si profesionistii din domeniu cu privire la evolutia acestora.

Comentarii

comentariu

About the Author

-