Published On: mie, Mai 29th, 2013

Veste grea pentru populatie: E.ON cere cresterea tarifelor de distributie a gazelor cu 10%

Share This
Tags

* Cresterea tarifelor de distributie a gazelor naturale se va reflecta si in facturile populatiei *

Grupul energetic german E.ON solicita cresterea cu 10% a tarifelor de distributie pentru gaze naturale, ceea ce s-ar traduce intr-o majorare de 3% in factura populatiei.

“Avem nevoie de o crestere a tarifelor de distributie cu 10%, ceea ce inseamna o crestere la consumatorul final de 3%”, a declarat Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON Romania.

Potrivit calendarului de liberalizare negociat cu Fondul Monetar International, Comisia Europeana si Banca Mondiala, de la 1 iulie ar trebui sa existe o scumpire de 8% pentru consumatorii casnici. Hajdinjak spune ca se fac eforturi pentru introducerea celor 3 puncte procentuale in majorarea de 8%. El a mai afirmat ca a avut discutii cu ministrul delegate pentru Energie, Constantin Nita, si cu primarul Bacaului, Romeo Stavarache, in privinta datoriilor CET Bacau, dupa ce populatia municipiului a ramas fara apa calda ca urmare a deconectarii centralei. Valoarea datoriilor se ridica la 22 de milioane de lei. Creantele totale pe care le are de recuperat grupul german se ridica la 420 de milioane de lei, din care CFR aconteaza 60 de milioane de lei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-