Published On: mie, Mai 15th, 2013

Dunarea Braila pierde la Zalau si termina sezonul pe locul 5

Share This
Tags

* HC Zalau – HC Dunarea Braila  28-24 (14-12) * U Cluj castiga bronzul si HC Zalau ocupa ultimul loc, care duce in Europa *

Tristete mare in tabara braileana si in randul suporterilor clubului Dunarea Braila. Astazi, in ultimul meci al sezonului, echipa a pierdut meciul din deplasare de la Zalau si a ratat astfel sansa de a urca pe podium sau de a prinde macar un loc care duce in Europa.

Partida a inceput cu ratari in ambele tabere, Gabriela Dobre insa facand senzatie inca de la inceput, aparand prima minge pe poarta. Zalau deschide scorul prin Varga dar Gabriela Perianu da repede replica. HC Dunarea a condus la Zalau pana in minutul 11 cand Pintea readuce echipa in avantaj, 4-3 minutul 11. Diferenta se mareste, Tanasie inscriind pentru 5-3, moment in care Cristian Preda cere time out. Horjea si Perianu rateaza doua atacuri si HC Zalau mareste diferenta la 3 goluri, 7-4 minutul 16.

Nici Zalaului nu a stat prea bine la capitolul finalizare permitand brailencelor sa reduca din handicap prin Perianu si Moldovan, 7-6 minutul 17.

Horjea restabileste egalitatea pe tabela de marcaj, 7-7 insa Zalau da imediat replica, 8-7 minutul 18. Shutska scoate un 7m dar Horjea rateaza. Moldovan reduce din handicap si marcheaza un gol din pozitional si unul din contraatac 11-10 minutul 26, moment in care selectionerul Gheorghe Tadici cere time out. HC Dunarea a avut ocazia de a intra cu un singur gol in minus la pauza insa in ultima secunda a primei reprize Zalau marcheaza si tabela arata dupa 30 de minute de joc 14-12.

In actul secund echipa condusa de Cristi Preda nu a rezistat decat 17 minute, de acolo Zalau conducand partida. Brailencele au primit 2 goluri in superioritate, fara sa marcheze vreunul. Cu toate ca Mirela Nichita a aparat doua lovituri de la 7m, si Gabriela Dobre a incercat sa-si ajute echipa, Horjea si compania nu au putut sa tina ritmul cu Zalau. Greselile atat din aparare dar mai ales din atac, unde au ratat pe banda rulanta, au facut ca brailencele sa piarda sansa de a juca in Europa. Cu toate ca au tras pe finalul meciului sa scoata macar un egal Dunarea Braila s-a vazut invinsa la Zalau, scorul final fiind de 18-24.

Astfel dupa 20 de meciuri disputate in acest sezon al Ligii Nationale de Handbal feminin HC Dunarea Braila incheie campionatul pe locul 5 cu un total de 21 de puncte.

Dunarea Braila mai are sansa de a obtine un loc in Cupele Europene, in cadrul competitiei Cupa Romaniei, acolo unde insa nu va avea parte de aportul tinerei Gabriela Perianu.

HC Zalau-HC Dunarea Braila 28-24 (14-12)

HC Zalau:

Portari: Muresan, Roman

Marcatoare: Varga 10 goluri, Szucs 6, Turcas 3, Pintea 3, Tanasie 3, Bese 2, Pera 1

Au mai evoluat: Rob, Badita, Somoi

Neutilizate: Ciobanu, Pop, Trif, Lazar

Aruncari de la 7m: 8/6

Eliminari: Pintea, Varga, Somoi

Antrenor: Gheorghe Tadici

Dunarea Braila:

Portari: Dobre, Nichita, Voicu

Marcatoare: Shutska 6 goluri, Moldovan 6, Perianu 4, Adespii 3, Horjea 3, Craciun 1, Agatunovic 1

Au mai evoluat: Irimia, Barbos

Neutilizate: Kuridza, Esanu

Aruncari de la 7m: 4/3

Eliminari: Irimia, Shutska

Antrenor: Cristi Preda

Comentarii

comentariu

About the Author

-