Published On: lun, Mai 13th, 2013

Drumurile din Braila au fost presarate cu sangele de zeci de persoane moarte si ranite

Share This
Tags

* Politistii braileni efectueaza ample actiuni preventive pe artere rutiere din municipiu si judet * In urma unor statistici, s-a constatat ca in 3 luni s-au produs 15 accidente rutiere grave, pierzandu-si viata 5 persoane, iar alte 14 au fost grav ranite *

In perioada 6 – 12 mai 2013, la nivel european, s-a desfasurat o actiune de prevenire a implicarii pietonilor in evenimentele rutiere. Activitatile politistilor de la Serviciul Rutier au vizat in aceasta perioada combaterea indisciplinei pietonilor sau a conducatorilor auto care nu acorda prioritate de trecere celor care traverseaza regulamentar, pe arterele rutiere din municipiu si judet, si se vor concentra in intervalele orare cu risc criminogen major.

La initiativa Comisiei Europene, in ziua de 27 aprilie 2007, s-a marcat prima editie a actiunii „Ziua europeana a sigurantei rutiere”, care a urmarit sa dezvolte eforturile de diminuare a riscului rutier la nivel comunitar, oferind oportunitatea dezbaterii unor probleme precum comportamentul rutier specific tinerilor, precum si responsabilizarea acestora in calitate de utilizatori ai drumului public. In urma desfasurarii activitatilor specifice in cadrul acestei actiuni, politistii au constatat 76 de contraventii (42 pentru traversare neregulamentara si 34 pentru neacordarea prioritatii pietonilor), pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 13.550 de lei. De asemenea, au fost retinute in vederea suspendarii 34 de permise de conducere.

* In 15 accidente rutiere au murit 5 persoane *

Analiza efectuata asupra dinamicii accidentelor de circulatie grave, la nivelul IPJ Braila, releva faptul ca, in primele 3 luni a.c., s-au produs 15 accidente de circulatie grave, din care au rezultat 5 persoane decedate si 14 persoane ranite grav, ceea ce, comparativ cu perioada similara a anului 2012, reprezinta o scadere a numarului de accidente, respectiv cu 11, a persoanelor ranite grav cu 9, in timp ce numarul persoanelor decedate a scazut cu unul.

„Din totalul acestora, un numar 3 accidente, soldate cu un mort si 3 raniti grav, au avut drept cauza principala de producere traversarea neregulamentara a drumului public de catre pietoni. Aceste activitati vor continua si in perioada 13-19 mai 2013, astfel ca toate structurile de politie rutiera vor desfasura activitati specifice, pe raza  municipiului si oraselor, si in zonele de pe raza de competenta in care au fost inregistrate evenimente rutiere produse pe fondul neacordarii prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversarea regulamentara a drumului public si/sau nerespectarii de catre pietoni a normelor privind circulatia pe drumurile publice. In cadrul acestor actiuni se vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier si masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele politiei rutiere.

Politistii Serviciului si Biroului Rutier desfasoara activitati de prevenire si cu elevii din scolile generale din municipiu si judet, precum si in unitatile de invatamânt prescolar. Principalul scop al acestor activitati preventive este reducerea numarului accidentelor rutiere si a consecintelor acestora, determinate de incalcarea de catre pietoni a normelor privind circulatia pe drumurile publice, respectiv, neacordarea prioritatii de trecere pietonilor”, ne-a informat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant al IPJ Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-