Published On: joi, Mai 9th, 2013

Dragomir vrea cresterea alocatiilor pentru copii

Share This
Tags

La momentul actual alocatia lunara a elevilor nu depaseste suma de 42 lei. In conditiile in care un singur manual costa peste 50 de lei, atat parintii cat si profesorii considera ca alocatia elevilor este o gluma proasta.

In acest sens, deputatul PSD, Marian Dragomir a fost co-initiator la poriectul de lege care prevede majorarea alocatiilor de stat pentru copii.

“Impreuna cu un numar important de parlamentari eu am dorit ca activitatea in prima saptamana dupa Paste sa fie pozitiva, motiv pentru care am fost co-initiator la doua noi proiecte de lege. Astfel, a fost depus la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii. Alocatia de stat pentru copii este acordata copiilor in varsta de pana la 18 ani si precum si tinerilor care au implinit 18 ani dar urmeaza cursurile invatamantului liceal sau professional pana la terminarea acestuia. Din anul 2009 si pana in prezent alocatia de stat pentru copii nu a mai fost actualizata ramanand la valoarea de 42 de lei. Prin acest proiect de lege propunem cresterea alocatiei de stat pentru copii dupa cum urmeaza; in anul bugetar 2013-2014 la 53 de lei, in anul bugetar 2014-2015 la 85 de lei si in anul bugetar 2015-2016 la 200 de lei. Scopul acestui proiect este cresterea in trepte a alocatiei pentru copii pentru a suplimenta veniturile familiei si asigurarea unor conditii mai bune pentru cresterea, ingrijirea si educarea copiilor in conditiile in care preturile au crescut atat la biletele de transport dar mai ales la produsele de papetarie si birotica necesare elevilor. Proiectul de lege are atasate un numar de 65.536 de semnaturi de sustinere”, a declarat deputatul PSD Marian Dragomir.

Desi prea mica pentru a acoperi nevoile de baza ale unui copil, alocatia de stat este oferita copiilor romani pana la implinirea varstei de 18 ani. Alocatia de stat pentru copii este acordata in urmatoarele situatii si conditii: copiii care urmeaza o forma de invatamant pe teritoriul tarii noastre, pana la implinirea varstei de 18 ani; copiii cu grad de invaliditate I si II si cei cu handicap, pana la varsta de 18 ani; copiii care au implinit varsta de 18 ani si care urmeaza cursurile profesionale sau liceale, pana la finalizarea acestora, cu conditia sa nu repete anul scolar decat daca motivele sunt de natura medicala.

Comentarii

comentariu

About the Author

-