Published On: joi, Mai 16th, 2013

Din toamna vor fi introduse mai multe ore de sport in scoli

Share This
Tags

* Carmen Tocala, secretar de stat in Ministerul Tineretului si Sportului, a declarat astazi ca s-a decis introducerea in programa a 30 de minute zilnic de sport la gradinite, iar in invatamantul scolar orele de educatie fizica si sport vor fi dublate *

Acum trei luni, ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a precizat ca dupa finalizarea dezbaterilor pentru planurile-cadru din invatamantul primar, se va trece la modificarea celor pentru gimnaziu, iar pentru ciclul primar, cele patru ore de sport obligatorii urmeaza sa fie introduse in aproximativ trei ani. El a adaugat atunci ca modificarea nu se poate face peste noapte, ci gradual, pentru a putea ajusta infrastructura scolara necesara.

Astazi, in cadrul unei sedinte interministeriala, secretarul de stat Carmen Tocala a anuntat ca atat scolarii, cat si prescolarii vor efectua mai multe ore de educatie fizica, incepand cu anul scolar viitor.

“Am avut ultima sedinta interministeriala, in urma cu doua zile, la care au participat si ministrii de resort. Se introduc 30 de minute de miscare, zilnic, la gradinite. Vor avea 15 minute de inviorare si alte 15 minute la jumatatea cursurilor. Pentru clasele pregatioare si I-IV, vor fi patru ore de educatie fizica din 2013, pentru gimnaziu se dubleaza, de la o ora la doua, si la liceu la fel. Am constatat insa cu surprindere ca in segmentul universitar sportul lipseste”, a declarat Carmen Tocala.

Comentarii

comentariu

About the Author

-