Published On: joi, Mai 9th, 2013

Descopera-te in joaca

Share This
Tags

* 12 tineri aflati in grija statului au fost astazi admirati la teatrul Maria Filotti, dupa ce s-au alaturat proiectului “Descopera-te in joaca” *

Dana, Adina, Aurelian, Mariana, Stefan, Ionut, Fanica, Claudiua, Robertina, Raluca, Georgiana si Rafael sunt 12 tineri abandonati de parint si aflati in grija statului. Ei sunt sprijiniti prin proiectul “ Descopera-te in joaca” sa-si depaseasca inhibitiile si temerile provocate de lipsa afectiunii familiei.

Metoda folodita pentru dezvoltarea personala este una foarte moderna si non-formala, mai exact teatru de improvizatie. Initiaorii proiectului sunt 10 tineri liceeni care, la randul lor au beneficiat de cursuri de initiere in arta actorului si a improvizatiei in teatru si muzica si actorul bucuresteam Dragos Muscalu.

Ei au construit pentru tinerii defavorizati un spatiu de siguranta, si anume scena. Aici, cu toti invata jucandu-se si se descopera experimentand.

In perioada 1-8 martie, acesti copii au terminat repetitiile si s-au bucurat de inceputul primaverii, decorand ghivece si pahare de scticla, au confectionat bratari de lemn, au pictat tablouri pe lemn, carton si sticla, au realizat felicitari din hartie si materiale textile. La aceste activitati, copiilor li sa alaturat Marilena Ioanid, artist plastic.

Cei 12 copii s-au intalnit cu elevi si cadre didactice brailene de la liceele “Perpesicius”, “Murgoci”, “Iorga”, “Haricleea Darcle”, “Balcescu” si “Ana Aslan”. Impreuna au descoperit cum se pot invata prin joaca, improvizand si lasandu-si libera creativitatea , iar profesorii au avut parte de demonstratii profesioniste de educatie non-formala.

La Centrul de Creatie Braila au cunoscut mesteri olari si tasatori pe razboaie de tesut vechi, iar la Galeriile de Arta impreuna cu Marilena Ioanid, copiii au invatat sa zboare pe aripile imaginatiei.

Pe tot acest parcurs, ei au fost sprijiniti de viceprimarul Doinita Ciocan, Atena Bondoc, Simona Cimpoae si Rodica Antonescu.

“Descopera-te in joaca” este un proiect de implementare a metodelor de educatie non-formala si incluziune sociala prin teatru de improvizatie si este finantat de comisia europeana prin Agentia Nationala pentru programe comunitare in domeniul educatei si formarii profesionale.

Comentarii

comentariu

About the Author

-