Published On: mar, Mai 14th, 2013

Deputatul Remus Cernea a revenit la culoarea verde

Share This
Tags

*Remus Cernea a parasit PSD-ul

La baza deciziei acestuia se pare ca sta decizia USL-ului de a relua lucrarile de minerit la Rosia Montana, dar si exploatarea gazelor de sist. Remus Cernea a declarat clar ca Partidul Verde nu poate sustine “proiectele industriale cu efecte devastatoare, de tip lăcusta, care distrug totul in jur”.

“Partidul Verde a intrat intr-o claborare cu USL, in speranta ca impreuna vom putea face lucruri importante pentru Romania, in ceea ce priveste protejarea mediului, apararea drepturilor fundamentale, promovarea democratiei. Nu este un partid care face o politica orientata catre viata, pentru viata. Credem intr-o dezvoltare sustenabila a Romaniei si ne opunem acelor proiecte industriale care ar avea un impact devastator asupra mediului. Credem ca in Romania este o politica gresita sa insistam pe proiecte economice industriale de tip lacusta, sau lacuste. Proiecte care distrug totul acolo unde ele sunt implementate. Am declarat de mai multe ori ca ne opunem gazelor de sist, ca ne opunem minieratelor de la Rosia Montana. Suntem extrem de ingrijorati si am participat la dezbaterea grupului reunit al USL. Suntem extrem de ingrijorati ca in cadrul USL sunt manifestate tot mai mult opinii si intentii de a se face pasi catre astfel de proiecte. In aceste conditii, noi verzii nu putem continua colaborarea cu USL”, a declarat deputatul Remus Cernea.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca plecarea lui Remus Cernea din grupul parlamentar social-democrat din Camera Deputatilor reprezinta “un divort amiabil”, dar totodata o pierdere pentru USL.

“Ma bucur ca exista o voce in Parlament care sustine si idei cu care nu trebuie neaparat sa fim de acord cu ele, insa trebuie sa fie expuse. Nu ma refer doar la cele ecologiste pe care le impartasesc si eu in mare parte ma refer la toate celelalte proiecte pe care Remus le-a promovat. Sunt proiecte controversate, nu trebuie sa fim de acord, dar trebuie sa fim de acord ca oricine si orice subiect poate fi dezbatut in Parlamentul Romaniei. Asta inseamna democratie si progresul, numai in acest fel va avea loc”, a declarat premierul Victor Ponta.

Comentarii

comentariu

About the Author

-