Published On: lun, Mai 6th, 2013

Datornicii la CET, pusi la zid de recuperatori

Share This
Tags

Societatea de termoficare a municipiului, CET SA, se pare ca a luat o hotarare cat de cat buna, desi este cam tarziu. Este vorba de o ampla campanie de recuperare a tuturor datoriilor pe care unii cetateni „bine-voitori”, care sunt racordati la sistemul de termoficare, le-au acumulat de-a lungul timpului. Actiunea se desfasoara prin intermediul unei firme specializate, „Kruk International” din Targoviste, cu care CET Braila a semnat contractul la jumatatea lunii trecute.

Potrivit directorului CET Braila, Stanel Necula, achizitia serviciului specializat de recuperari vizeaza 126 de dosare pentru debitori AP, cu o valoare de 7,2 mil. lei, si s-a luat decizia ca acestea sa fie impartite pe 10 transe. Firma de recuperari are la dispozitie toata plaja de proceduri pentru a strânge banii de la datornici, inclusiv actionarea în instanta.

De mentionat este faptul ca, in acest moment, datoria gigant, acumulata in perioada 2004 – 2011, care o au debitorii CET se ridica la aproximativ 13 mil. lei, iar cea mai mare parte din suma provine de la populatie, adica de la asociatii de proprietari.

In baza unei statistici facute, s-a ajuns la concluzia ca din cele 52.000 de apartamente din oras, aproximativ 3.000 de locuinte mai sunt racordate la CET, iar restul de 94% sunt debransate de ani buni.

Kruk International” gestioneaza creantele bancilor, companiilor de credit de consum, societatilor de asigurari, companiilor de leasing, operatorilor de telefonie fixa si mobila, dar si ale operatorilor de utilitati.

Comentarii

comentariu

About the Author

-