Published On: Soare, Mai 19th, 2013

Danemarca, castigatoarea concursului Eurovision. Vezi aici ce loc a ocupat Romania

Share This
Tags

* Emmelie de Forest din Danemarca, cu piesa “Only Teardrops”, a castigat editia din acest an a concursului Eurovision, desfasurat sambata seara la Malmo Arena, din Suedia * Cezar, care a reprezentat Romania in finala concursului, s-a clasat pe locul al 13-lea, cu melodia “It’s My Life” *

Reprezentantul Romaniei, Cezar, care a participat la Eurovision cu piesa “It’s My Life”, muzica si versuri Cristian Faur, a obtinut un total de 65 de puncte, clasandu-se pe locul al 13-lea. Cezar nu a obtinut de la nicio tara punctajul maxim de 12 puncte, in timp ce cate 10 puncte au fost acordate reprezentantului Romaniei de catre Republica Moldova si Grecia.

La randul sau, Romania a acordat 12 puncte reprezentantilor Republicii Moldova, 10 puncte celor din Azerbaidjan si 8 puncte reprezentantilor Norvegiei.

Pe locul doi s-a clasat Azerbaidjan cu 234 de puncte, iar pe trei Ucraina cu 214 puncte.

In finala Eurovision au concurat 26 de artisti, Amandine Bourgeois din Franta cu piesa “L’enfer Et Moi”, Andrius Pojavis din Lituania cu “Something”, Aliona Moon din Moldova cu piesa “O Mie”, Krista Siegfrids din Finlanda cu “Marry Me”, ESDM din Spania cu “Contigo Hasta El Final (With You Until The End)”, Roberto Bellarosa din Belgia cu “Love Kills”, Birgit din Estonia cu piesa “Et Uus Saaks Alguse”, Alyona Lanskaya din Belarus cu “Solayoh”, Dina Garipova din Rusia cu “What If”, Cascada din Germania cu “Glorious”, Dorians din Armenia cu “Lonely Planet”, Anouk din Olanda cu “Birds”, Cezar din Romania cu “It’s My Life”. Bonnie Tyler a reprezentat Marea Britanie cu “Believe In Me”, Robin Stjernberg din Suedia cu “You”, ByeAlex din Ungaria cu “Kedvesem (Zoohacker Remix)”, Emmelie de Forest din Danemarca cu “Only Teardrops”, Eythor Ingi din Islanda cu “Eg a Lif”, Farid Mammadov din Azerbaidjan cu “Hold Me”, Koza Mostra feat. Agathon Iakovidis din Grecia cu “Alcohol Is Free”, Zlata Ognevich din Ucraina cu “Gravity”, Marco Mengoni din Italia cu “L’Essenziale”, Margaret Berger din Norvegia cu “I Feed You My Love”, Nodi Tatishvili & Sophie Gelovani din Georgia cu “Waterfall” si Ryan Dolan din Irlanda cu “Only Love Survives”.

Show-ul a fost prezentat de actrita de comedie Petra Mede, care a avut o rochie creata de cunoscutul designer Jean Paul Gaultier.

Loreen, cea care anul trecut a castigat competitia muzicala cu piesa “Euphoria”, a interpretat sambata seara doua piese, printre care si melodia care i-a adus victoria in 2012 la Eurovision.

Anul viitor cea de a 59-a editie a concursului Eurovision se va desfasura in Danemarca.

Cele mai bune performante ale Romaniei in competitia Eurovision au fost de doua ori locul al treilea, obtinut in 2010 de Paula Seling si Ovi cu piesa “Playing with fire” si in 2005 de Luminita Anghel si Sistem cu “Let Me Try”, si o data locul al patrulea, in 2006, prin Mihai Traistariu cu “Tornero”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-