Published On: mie, Mai 29th, 2013

Cum va arata sezonul viitor handbalul romanesc

Share This
Tags

De curand s-a incheiat un nou sezon competitional de handbal. Cu un an bun, cu surprize atat la masculin, dar mai ales la feminin, handbalul romanesc incepe sa prinda contur si echipele devin de la un an la altul tot mai puternice.

Si in acest an, campioanele din anii trecuti si-au respectat blazonul si au castigat marele trofeul. HCM Constanta si Oltchim sunt echipele care de-a lungul anilor au reprezentat cu mandrie Romania la nivel inalt.

Daca la masculin s-au intalnit in acest sezon 12 echipe, HCM Constanta, Stiinta Municipal Dedeman Bacau, HC Odorhei, Univ. Bucovina Suceava, ASC Potaissa Turda, CS Caras Severin, Univ. Poli. Timisoara, Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu, CSM Bucuresti, Dinamo Bucuresti, CSM Ploiesti, Univ. Transilvania Cluj, la feminin au fost prezente doar 11, dupa ce Terom Iasi s-a desfiintat si anume Oltchim Rm.Valcea, HCM Baia Mare, Univ. Jolidon Cluj, HC Zalau, HC Dunarea Braila, ASC Corona 2010 Brasov, HCM Roman, CSM Bucuresti, CSM Ploiesti, SCM Craiova, HC Danubius Galati.

La masculin, campioana HCM Constanta nu a pierdut decat un meci sezonul acesta, Stiinta Mun. Dedeman Bacau – HCM Constanta 31-24 (15-10), si a realizat eventul castigand la final si campionatul si Cupa Romaniei. La feminin, Oltchim, cu o echipa puternica, se multumeste in acest an cu 20 de victorii din tot atatea meciuri si doar cu titlul de campioana. La Cupa Romaniei Oltchim a fost eliminata inca din primul meci, tanara echipa a Coronei Brasov invingand campioana.

La handbal masculin au retrogradat echipele CSM Ploiesti si Univ. Transilvania Cluj. Ploiestenii au incheiat campionatul pe locul 11 cu doar 11 puncte acumulate, iar cei de la Transilvania Cluj au acumulat sezonul acesta doar 4 puncte din cele 22 de partide disputate. Din Diviza A au promovat CSA Steaua Bucuresti, care a acumulta 50 de puncte avand o singura infrangere in acest sezon si HCM Baia Mare care a adunat 35 de puncte, avand un singur rezultat de egalitate, in rest numai victorii.

La feminin, a retrogradat HC Danubius Galati, echipa care a reusit doar 3 victorii in acest sezon, un singur rezultat de egalitate si 16 infrangeri, acumuland un total de 7 puncte din cele 19 partide disputate. Au revenit, dupa un an de absenta, in Liga Nationala echipele CSU Neptun Constanta si Cetatea Devatrans.

* Harta Romaniei handbalistice in sezonul 2013-2014 *

Romania va avea sezonul viitor 24 de echipe in Liga Nationala, 12 la feminin si tot atatea la masculin.

La masculin se vor confrunta: HCM Constanta, Stiinta Municipal Dedeman Bacau, HC Odorhei, Univ. Bucovina Suceava, ASC Potaissa Turda, CS Caras Severin, Univ. Poli. Timisoara, Energia Lignitul Pandurii Tg. Jiu, CSM Bucuresti, Dinamo Bucuresti, HCM Baia Mare si CSA Steaua Bucuresti. Cu toate ca au promovat sezonul acesta, HCM Baia Mare se anunta a fi un pericol pentru celelte echipe. Autoritatile locale de acolo vor ca incepand din acest sezon, HCM Baia Mare sa revina la denumirea de Minaur Baia Mare si sa rescrie istorie in handbalul romanesc.

La feminin situatia este mult mai complicata. Tot cu 12 echipe la start, campinatul de handbal feminin se anunta a fi unul mult mai strans decat in utlimii ani. La start s-au aliniat: Oltchim Rm.Valcea, HCM Baia Mare, Univ. Jolidon Cluj, HC Zalau, HC Dunarea Braila, ASC Corona 2010 Brasov, HCM Roman, CSM Bucuresti, CSM Ploiesti, SCM Craiova, CSU Neptul Constanta si Cetate Devatrans.

Handbalul romanesc, dar mai ales cel feminin a pierdut anul acesta una dintre cele mai puternice echipe din tara, si chiar din Europa. Sponsorii campioanei Olcthim au precizat faptul ca in sezonul viitor nu vor sprijinii decat o echipa de tinere, astfel Chimistul, asa cum se va numi clubul din Valcea de la anul, va fi din nou la inceput de drum. Daca la masculin Minaur Baia Mare isi doreste din rasputeri sa ajunga o echipa puternica in Liga Nationala, la feminin HCM Baia Mare a fost sezonul acesta surpriza placuta a campionatului cucerind pentru prima oara un trofeu, si anume Cupa Romaniei, dar si titlul de vicecampioana a Romaniei. Fara Oltchimul care era odata, lupta pentru locul I va fi foarte stransa. La polul opus, nou promovatele, Cetate Devatrans si CSU Neptun Constanta vor incerca sa se mentina in Liga Nationala.

Comentarii

comentariu

About the Author

-