Published On: mar, Mai 28th, 2013

Cu un dosar destul de stufos in “arta penala”, un brailean a fost arestat preventiv

Share This
Tags

Duminica, la orele 6.00, politisti de la Serviciul de Investigatii Criminale au efectuat doua perchezitii domiciliare la locuintele lui Nicusor I., in varsta de 37 ani, detinute in municipiu si in comuna Gropeni, cercetat intr-un dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de amenintare, santaj, port ilegal de arma alba, lipsire de libertate in mod ilegal, vatamare corporala si violare de domiciliu.

In perioada martie-octombrie 2012, acesta a amenintat cu acte de violenta doua familii si un localnic, toti din comuna Gropeni, pe fondul unui conflict anterior cand a intrat, fara drept, in curtea locuintei unuia dintre ei. De asemenea, pentru a-i determina sa renunte la plangerile formulate impotriva lui, acesta a continuat sa-i ameninte cu acte de violenta si, mai mult, pentru a-i santaja, a depus o reclamatie impotriva uneia dintre familii, in mod tendentios, pentru violare de domiciliu.

“Una dintre plangerile acestei familii se referea si la refuzul acestuia de a le returna doua plase pentru pescuit, pe care i le imprumutase in luna octombrie 2012, cand cei doi soti s-au deplasat la domiciliul lui din municipiu sa le ceara si, timp de aproximativ doua ore, i-a lipsit de libertate in mod ilegal in locuinta lui si i-a amenintat cu o sabie, producandu-i leziuni la nivelul mainii stangi barbatului, pentru a-i convinge sa-si retraga plangerile. Dosarele penale intocmite pe numele lui, la Postul de Politie Comunal Gropeni si la Politia Municipiului Braila, au fost conexate si cercetarile au fost preluate de politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale care, in urma perchezitiilor domiciliare efectuate, l-au depistat la locuinta din comuna Gropeni, l-au condus la sediul Politiei pentru continuarea cercetarilor, retindu-l pe baza ordonanta, pentru primele 24 de ore, si incarcerandu-l in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva, din cadrul IPJ Braila”, ne-a declarat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant la IPJ Braila.

Ieri, politistii l-au prezentat la Parchetul de pe langa Judecatoria Braila, care si-a insusit propunerea de arestare preventiva si au inaintat-o instantei de judecata care a emis mandat de arestare preventiva, pentru 29 de zile, pentru savarsirea infractiunilor amintite. Inculpatul a fost reincarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva.

Comentarii

comentariu

About the Author

-