Published On: joi, Mai 30th, 2013

Grupul “Nectar” din Viziru, castigatorul trofeului “Zestrea movilenilor”

Share This
Tags

* Sambata, 25 mai, s-a desfasurat a treia editie a Concursului Judetean de muzica populara “Zestrea Movilenilor”, solistii talentati ce s-au inscris in aceasta competitie convingand inca o data ca talentul lor merita validat prin intermediul premiilor si al aplauzelor *

Scoala Gimnaziala Movila Miresii, reprezentata de directorul acesteia, prof. Mirela Brezuica, in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local, precum si cu Inspectoratul Judetean Braila, a organizat sambata, la Caminul Cultural din localitate, o noua editie a concursului de muzica populara “Zestrea Movilenilor”, concurs coordonat de prof. Ionel Laurentiu, care se adreseaza elevilor din ciclul gimnazial.

Din timpuri stravechi poporul roman a pastrat un tezaur folcloric de o rara frumusete si originalitate, ce l-a insotit de-a lungul istoriei, la bucurie si durere. Stim cu totii ca folclorul reflecta caracterul, intelepciunea si sentimentele generoase ale unui popor, iar noi, romanii, am simtit intotdeauna cum cantecul popular ne izvoraste din suflet, si ca firea noastra se regaseste cel mai mult in cantec.

Intr-o atmosfera incarcata de spiritualitate si traditie, gazdele concursului si-au intampinat oaspetii cu multa caldura si emotie. Inainte de a da startul competitiei, la orele 10.00, prezentatorii evenimentului, elevii Mihaela Orzan si Nicu Cretu, au anuntat componenta juriului: prof. educatie muzicala Vasilica Dragan, (ISJ Braila), care a fost presedintele juriului, prof. Mirela Brezuica – director al Scolii Gimnaziale Movila Miresii, prof. Simona Dumitru – absolventa a Scolii Populare de Arte “Vespasian Lungu”,  reprezentand Primaria Movila Miresii, prof. Vasilica Neacsu si scriitoarea Cornelia Viju.

In aceasta competitie s-au inscris urmatoarele scoli din judetul nostru: Scoala Gimnaziala Movila Miresii, Scoala Gimnaziala Sutesti, Scoala Gimnaziala Gradistea, Scoala Gimnaziala Ciresu, Scoala Gimnaziala Viziru, Scoala Gimnaziala Cazasu.

Pe langa diplome, fericitii castigatori au primit si premii in bani, acordate de Consiliul Local si Primaria Movila Miresii si inmanate de primarul Dumitru Panturu, care de fiecare data a stiut sa aprecieze un act artistic, sa sustina si sa se implice in activitatile culturale. Competitia a avut 3 sectiuni: solisti vocali la clasele V – VI, solisti vocali la clasele VII – VIII si grupuri vocale.

La sectiunea solisti vocali de la clasele V-VI, o mentiune a fost inmanata elevei Georgiana Popa, de la Scoala Gimnaziala Ciresu, avandu-i ca instructori pe prof. Toba Daniela, prof. Beizadea Anisoara si prof. Axinte Marioara; premiul al treilea a fost castigat de Veronica Bajenaru, de la Scoala Gimnaziala Viziru, instructor preot Banica Simion; cel de-al doilea premiu i-a revenit elevului Andrei Baraga, de la Scoala Gimnaziala Gradistea, instructor prof. Draguta Lascu Draguta; iar pe prima treapta a podiumului s-a clasat eleve Alina Golea, de la Scoala Gimnaziala Movila Miresii, instructor prof. Laurentiu Ionel.

Sectiunea solisti vocali la clasele VII – VIII, a avut urmatorii castigatori: mentiune pentru Alina Negoita, de la Scoala Gimnaziala  Gradistea, instructor prof. Draguta Lascu; premiul al treilea a revenit elevei Mirela Patranoiu, de la Scoala Gimnaziala Movila Miresii, instructor prof. Laurentiu Ionel; premiul al doilea l-a primit Cristina Caplea, de la Scoala Gimnaziala Movila Miresii, instructor prof. Laurentiu Ionel; cel dintai premiu a fost castigat de Mihaela Danaila, de la Scoala Gimnaziala Cazasu, avandu-i ca instructori pe prof. Ecaterina Ene si Ionel Ene.

La sectiunea grupuri vocale, mentiunea a castigat-o Grupul Gradisteanca, reprezentand Scoala “Emil Dragan” din Gradistea, instructor prof. Draguta Lascu; premiul al treilea a revenit Grupului “Rapsodia” de la Scoala Gimnaziala Sutesti, instructor prof. Elena Neculai; premiul al doilea l-a primit Grupul “Floare de cires” de la Scoala Gimnaziala Ciresu, instructori fiind prof. Anisoara Beizadea, prof. Daniela Toba si prof. Marioara Axinte; primul premiu a fost castigat de Grupul “Movilenii” de la Scoala Gimnaziala Movila Miresii, instructor fiind prof. Laurentiu Ionel.

Marele premiu, trofeul “Zestrea Movilenilor” a ajuns si-n acest an la Scoala Gimnaziala Viziru, fiind obtinut de Grupul “Nectar”, care l-au avut ca intructor pe preotul Banica Simion.

Comentarii

comentariu

About the Author

-