Published On: lun, Mai 20th, 2013

Comisia Europeana a decis etichetarea laptelui

Share This
Tags

* Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos a declarat astazi ca in ceea ce priveste etichetarea pe lapte decizia este deja luata, insa va trebui vazut in ce fel va fi aceasta facuta, in sensul unei etichetari a originii nationale sau a originii europene *

Comisarul european a sfatuit fermierii romani sa creeze un brand national pe segmentul laptelui: “Dincolo de asta revin cu posibilitatea de a avea un branding privat al producatorilor, al originii laptelui. Cred ca este in avantajul dumneavoastra si uitati-va la modelul irlandez. Mai sunt si alte state membre unde producatorii s-au hotarat sa faca un branding al originii laptelui si sa-l comunice consumatorilor”, a mai spus Ciolos.

El a afirmat ca se fac evaluari si analize de impact, iar in perioada urmatoare Comisia Europeana va veni cu o propunere de etichetare justificata.

In prezent, aproximativ 90% din laptele folosit in Romania ca materie prima este de provenienta interna, insa acest procentaj ar putea sa scada din 2015, cand cotele de productie in statele UE vor fi eliminate.

Comentarii

comentariu

About the Author

-