Published On: joi, Mai 9th, 2013

Clujul si-a asigurat un loc de Cupa Europeana. HC Danubius a luat drumul spre Divizia A. Locul III este inca vacant!

Share This
Tags

A mai ramas doar o etapa din actualul sezon al Ligii Nationale de handbal feminin, si un meci restant din penultima etapa, intre HC Dunarea si Oltchim. Penultima etapa din cadrul Ligii Nationale de handbal feminin a gazduit meciuri de foc. Cel mai important meci s-a jucat la Cluj, acolo unde echipa condusa de Gheorghe Covaciu a invins, dupa un meci cu 4 cartonase rosii, la un singur gol, 19-18, echipa condusa de selectionerul Gheorghe Tadici, HC Zalau. Acesta a fost ultimul meci al Jolidonului care si-a asigurat astfel un loc de Cupa Europeana, fara sa mai depinda de rezultatele din ultima etapa.

Daca in Ardeal, Cluj se bucura de un loc de Cupa Europeana, la doar 100 de km departare, in Baia Mare, se premiau vicecampioanele si se incheia drumul Galatiului in Liga Nationala, cel putin pentru un an.

Lacrimi de bucurie atat la Cluj cat si la Baia Mare. Dupa un meci in care ambele echipe au dat totul pe teren, dupa ce Tadici si-a luat, inca din prima parte a meciului, eliminare de 2 minute si dupa ce s-au aratat 4 cartonase rosii, la Florea, Tivadar, Pintea si Szucs, o singura echipa s-a bucurat. In ciuda problemelor care exista la Cluj, atat financiare cat si a faptului ca, dupa ani de zile, “U” ramane fara aportul lui Covaciu, Jolidon s-a despartit cu fruntea sus de suporteri.

La Baia Mare, vicecampioanele au fost premiate de presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu. Pe langa medaliile de argint si tricourile primite de la Federatie, Cristian Gatu a oferit vicecampioanei HCM Baia Mare si Trofeul de Fair Play al FRH, care a fost infiintat anul acesta.

Cel putin pentru un sezon nu va mai exista derby-ul de la malul Dunarii, Danubius Galati si-a semnat definitiv sentinta la retrogradare in urma infrangeri cu Baia Mare, avand doar 7 puncte din cele 19 partide pe care le-a disputat pana acum.

Lupta pentru locul III ramane in continuare valabila, urmand sa se dispute, ca si anul trecut, intre HC Dunarea Braila si HC Zalau, in partida din ultima etapa.

Ultimul meci din penultima etapa se disputa sambata la Braila, in sala Polivalenta Danubius, de la orele 11.00, cand HC Dunarea Braila intalneste campioana Oltchim Ramnicu Valcea.

Rezultatele etapei XXI

Univ. Jolidon Cluj – HC Zalau 19-18 (10-7)

CSM Bucuresti – ASC Corona 2010 Brasov 30-35 (15-18)

HCM Roman – CSM Ploiesti 24-21 (12-10)

HCM Baia Mare – HC Danubius Galati 39-34 (17-12)

Comentarii

comentariu

About the Author

-