Published On: joi, Mai 2nd, 2013

Ciorba de miel, ca la mama acasa

Share This
Tags

Orice gospodina care se respecta stie ca de pe masa de Paste nu trebuie sa lipseasca ciorba de miel. Un adevarat vestitor al primaverii, deoarece unul din aspectele apetisante ale ciorbei de miel sunt zarzavaturile proaspete, verdeata din abundenta si carnea frageda.

Ciorba de miel este de fiecare data in centrul atentiei la masa de Paste, pentru ca legumele si verdeata din ea ii dau un gust primavaratic si racoritor, perfect pentru un meniu destul de greu si de bogat, cum este cel de sarbatoare. Cea mai buna ciorba de miel se preparara din legume proaspete, dar e important sa folosesti bucatile de la miel care se potrivesc la ciorba si care ii vor da un gust delicios si deosebit.

Ingredientele unei ciorbe de vis

Pentru o ciorba de miel ca la mama acasa ai nevoie de: 600 grame carne de miel cu os (gat, coaste, piept), maruntaie de miel (ficat, rinichi, inima),1 legatura ceapa verde, 100 grame morcovi, 100 grame pastranac si patrunjel radacina, 1 telina, 50 grame unt, 500 ml bors, 200 ml smantana, 1 galbenus de ou, patrunjel verde si leustean verde.

Modul de preparare

Carnea se spala, se taie bucati si se pune la fiert in apa cu sare sau delicat. Dupa ce se strange bine spuma se adauga ceapa verde taiata marunt, apoi se acopera cu capac si se lasa sa fiarba.

Radacinoasele se taie cubulete, se calesc putin in unt si se adauga in cratita cu carne. Se lasa totul la fiert, pana cand carnea se inmoaie. Carnea si maruntaiele se scot din ciorba, se scoate carnea de pe os, maruntaiele se taie cubulete si apoi se pun la loc in ciorba.

Se adauga borsul, se lasa sa dea in clocot si se drege cu galbenus si smantana. Cand e gata se presara deasupra patrunjel si leustean verde.

Comentarii

comentariu

About the Author

-