Published On: joi, Mai 16th, 2013

Senatorul PNL Catalin Boboc: “Proprietatea nu este un capriciu, ci esenta unei economii sanatoase”

Share This
Tags

Senatorul liberal Catalin Boboc nu este de acord cu masurile prin care unele pedepse ar putea sa atace dreptul la proprietate a romanilor. Declaratiile vin ca raspuns in urma demersurilor pe care premierul Victor Ponta intentioneaza sa le dispuna in ceea ce priveste confiscarea autoturismelor.

“Privesc cu interes disputa din ultima vreme ce se desfasoara pe tema dreptului de proprietate si a reglementarii ei. Initial readus in atentia publica de recenta lege a restituirii, adoptata sub presiunea CEDO, cu doua decenii mai tarziu decat ar fi trebuit, dreptul la proprietate face in aceste zile obiectul unui dialog cu derapaje ce nu pot fi trecute cu vederea. Proprietatea nu poate fi „oaia neagra”, ci tocmai punctul de sprijin al unei societati normale. Nu putem ciunti proprietatea atunci cand simtim ca anumite institutii sunt slabe si nu isi fac treaba”, a declarat senatorul Catalin Boboc.

Liberalul considera ca sistemul are nevoie de o legislatie coerenta si nu de forme prin care sa fie atacat dreptul la proprietate. Boboc a declarat ca trebuie respectata in primul rand actuala legislatie, fara compromisuri si apoi gasite metode de imbunatatire a sistemului.

“Sunt de acord ca doar prin masuri coercitive dure se pot rezolva anumite probleme stringente, cu care societatea romaneasca se confrunta de mai bine de 20 de ani, insa acestea nu pot atinge dreptul la proprietate privata. Primii pasi pe care ar trebui sa ii facem in acest sens trebuie sa se indrepte inspre un sistem legislativ coerent, pedepse pe masura faptelor si aplicabilitatea acestora fara exceptiile cu care suntem obisnuiti. Cat priveste discutia despre confiscarea masinilor soferilor care incalca anumite reguli de circulatie, cred ca trebuie sa fim severi, dar sa gasim alte metode de sanctiune si sa ne asiguram ca cele existente deja sunt puse cu fermitate in practica”, a adaugat senatorul liberal.

Catalin Boboc a marturisit ca va lupta in continuare pentru ca masurile de dreapta sa fie respectate si mai mult, puse in practica. Liberalul considera ca atingerea dreptului la proprietate nu este fireasca.

“Actualul text constitutional – articolul 44, alineatul 9, potrivit caruia bunurile destinate, folosite sau rezultate din infractiuni ori contravenetii pot fi confiscate numai in conditiile legii – este suficient pentru a reglementa regimul bunurilor dobandite ilicit, singura situatie in care putem discuta despre “confiscare”. Ca liberal, consider ca proprietatea nu este un capriciu, ci esenta  unei economii sanatoase si a unei ordini sociale profitabile si firesti”, a adaugat senatorul liberal Catalin Boboc.

Comentarii

comentariu

About the Author

-