Published On: mar, Mai 14th, 2013

Campioana a Romaniei suspendata pentru dopaj

Share This
Tags

* Estera Dobre a pierdut si medalia de argint cucerita in Georgia, a 6-a din palmaresul ei la campionatele europene *

Luptatoarea romana Estera Dobre va ispasi o suspendare de 2 ani dupa ce contraexpertiza efectuata la un laborator de la Lausanne a confirmat prima analiza pozitiva la diureticul furosemid, efectuata in urma finalei de la categoria 51 kg din cadrul Europenelor de la Tbilisi.

”Analiza B a fost pozitiva si Estera va fi suspendata de Federatia internationala de lupte (FILA) pentru 2 ani. Nu am primit inca instiintarea, dar va veni curand, pentru ca mai sunt niste proceduri de indeplinit. Mai era o cale de atac, o contestatie si a probei B, dar Estera nu a vrut sa mai continue. Trebuia platita o taxa, intrunita o comisie la Lausanne, sportiva trebuia sa stea acolo 3-4 zile, erau niste cheltuieli”, a declarat Razvan Parcalabu, presedintele FR Lupte.

Perioada de suspendare ar trebui sa inceapa din 20 martie 2013. Estera Dobre va continua sa se antreneze la clubul ei CSM Timisoara pe timpul suspendarii.

”Dupa suspendare, Estera poate reveni in circuitul national si, daca dovedeste ca este pregatita, ca este cea mai buna, poate ajunge si la Rio de Janeiro”, a adaugat Parcalabu.

Estera Dobre a cucerit cinci medalii de argint la Campionatele Europene, in 2007 (cat. 51 kg), 2008 (48 kg), 2010 (51 kg), 2011 (51 kg) si 2012 (48 kg).

Comentarii

comentariu

About the Author

-