Published On: joi, Mai 16th, 2013

Brailenii au acces gratuit sambata noaptea la Muzeul Brailei

Share This
Tags

* Cu ocazia Zilei Internationale a Muzeelor, care se sarbatoreste in fiecare an pe data de 18 mai, Muzeul Brailei va organiza cateva evenimente care au drept scop marcarea acestei zile *

Ziua Internationala a Muzeelor si Noaptea Europeana a Muzeelor vor fi sarbatorite si la Braila, pe 18 mai. Ca in fiecare an, Muzeul Brailei, se alatura celui mai mare eveniment care se desfasoara in Europa si care aduna mii de vizitatori.

Sambata, intre orele 16.00 – 24.00, vor fi organizate doua expozitii, expozitia permanenta de arheologie si istorie “Cultura si civilizatie la Dunarea de Jos” si expozitia temporara “Universul familiei”, exponate din colectiile Sectiilor Arheologie, Istorie, Etnografie si din colectii particulare.

Cei interesati pot viziona filme documentare precum: “Braila. Mica Europa”, “Braila, ieri si azi”, “Braila – port la Dunare si capat de drum maritim”, “Un Grec, doi Greci, trei Greci… Braila. Amintiri… amintiri…”, “Greci, Evrei, Rusi lipoveni, Turci… Braila”, “Nostalgii interbelice pe discuri de gramofon”, “Tenis Club Braila si Patinoarul Brailei in anii ‘30 ai secolului trecut”, “Ritualul calusului”, “Caloianul”.

Tot in cadrul acestui eveniment, incepand cu ora 19.00, vor fi lansate mai multe carti. Emil Octavian Mocanu va lansa “Portul Braila de la regimul porto-franco la Primul Razboi Mondial (1836-1914)” si Sergiu Iosipescu cartea “Carpatii Sud-Estici in Evul Mediu Tarziu (1166-1526). O istorie europeana prin pasurile montane”, ambele aparute la Editura “Istros” a Muzeului Brailei.

La Galeriile de Arta “Gheorghe Naum”, cu incepere de la ora 18.00, se va organiza  vernisajul expozitiei de grafica digitala Nicolae Macovei Makovei “Imersiune in imaginar” in prezenta autorului si vizionare de videoclipuri de arta digitala realizate de Nicolae Macovei. Incepand cu ora 21.00 va fi sustinut un recital de poezie cu actorul Dan Moldoveanu, poeme din creatia lui Nicolae Macovei.

La Casa Memoriala “Panait Istrati” din Gradina Publica, intre orele 16.00 – 22.00, vor fi organizate doua expozitii, una permanenta si o expozitia temporara de grafica “Panait Istrati” a artistului plastic Ovidiu Dumitru.

De asemenea, la Casa Memoriala “D. Panaitescu Perpessicius”, pot fi vizionate doua expozitii, una permanenta si una temporara intitulata “Eminesciana”, piese din colectiile Sectiei Memoriale a Muzeului Brailei.

Comentarii

comentariu

About the Author

-