Published On: mie, Mai 8th, 2013

Braila are doi aliati de forta: Galati si Tulcea

Share This
Tags

* In sfarsit relatia dintre Braila, Galati si Tulcea a fost oficializata prin intermediul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara *

In cadrul celor 4 intalniri care au avut loc pana in acest moment intre primarii si consilierii locali ai oraselor vecine, Braila, Galati si Tulcea, nu s-au purtat numai discutii de buna vecinatate si intentiile pe care le au sefii municipiilor. Iata ca maine, alesii locali sunt chemati sa participe la luarea unei decizii finale in ceea ce priveste constituirea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Braila – Galati – Tulcea „Dunarea de Jos”. De asemenea, se are in vedere supunerea la vot din partea consilierilor a Actului Constitutiv si Statutului Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara.

Decizia constituirii acestui for s-a luat la Tulcea, cand a avut loc intalnirea dintre autoritatile brailene, galatene si tulcene. Totodata, s-a hotarat ca, in cursul acestei luni, prin organizarea de sedinte ordinare sau extraordinare ale consiliilor judetene si locale, unitatile administrativ-teritoriale a celor trei partenere sa infiinteze asociatia in numele careia o delegatie administrativa si politica, formata din reprezentanti ai administratiei si parlamentari, sa prezinte Guvernului Romaniei prioritatile zonei. Scopul principal il reprezinta gasirea de solutii de finantare a proiectelor care sa dezvolte Braila, Galati si Tulcea. Aspectele principale vizate de infiintarea asociatiei sunt traversarea Dunarii si constituirea Insulei Mici a Brailei intr-o zona turistica, precum si constituirea unui pol de putere administrativa si economica menit sa invinga suprematia Constantei intr-o viitoare regionalizare.

Comentarii

comentariu

About the Author

-