Published On: mie, Mai 8th, 2013

Banii pentru somaj, au ramasi necheltuiti in 2012

Share This
Tags

* Romania a colectat anul trecut mai mult decat a cheltuit, la bugetul asigurarilor pentru somaj *

Potrivit datelor Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice (MMFPSPV), la 31 decembrie 2012, bugetul pentru somaj a inregistrat un excedent de 155,78 milioane lei.

Lucia Vasiloiu, directorul financiar-administrativ al Ministerului Muncii, a declarat ca veniturile totale ale bugetului asigurarilor pentru somaj erau, la sfarsitul anului trecut de 1,892 miliarde lei, in timp ce suma cheltuielilor a fost de aproximativ 1,736 miliarde lei.

Potrivit executiei bugetare, contributiile angajatorilor la fondul de garantare a creantelor salariale au totalizat 221,05 milioane lei, la sfarsitului lui decembrie 2012.

Din fondul de garantare a creantelor salariale se asigura, in cazul firmelor aflate in insolventa, intre altele, plata salariilor restante, precum si a compensatiilor banesti datorate de angajatori salariatilor pentru concediul de odihna neefectuat.

Conform legii, suma totala a creantelor salariale suportate din Fondul de garantare nu poate depasi cuantumul a trei salarii medii brute pe economie pentru fiecare salariat.

Fondul se constituie in baza contributiei de 0,25% din totalul salariilor brute lunare ale angajatilor unei firme, platita de catre angajator, sumele fiind gestionate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).

Comentarii

comentariu

About the Author

-