Published On: mie, Mai 15th, 2013

APDRP a fost certificata ISO 20000 pentru sistemul de management IT

Share This
Tags

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a obtinut certificarea internationala pentru standardul de calitate ISO 20000-1:2011, aplicabila sistemului de management al serviciilor IT, devenind prima institutie publica din Romania certificata astfel de catre un auditor extern.

“Certificarea, atestata de <Lloyd’s Register Quality Assurance> din Marea Britanie, garanteaza performanta serviciilor IT din cadrul Agentiei. Se certifica totodata ca APDRP indeplineste cerintele legate de planificare, implementarea, operarea, monitorizarea, analiza, mentinerea si imbunatatirea sistemelor sale IT. Sistemul de Management IT sustine furnizarea serviciilor legate de infrastructura, comunicatii si managementul aplicatiilor pe care angajatii agentiei le folosesc in relatia cu beneficiarii Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR)”, se arata in comunicatul APDRP.

Directorul OJPDRP Braila, Sorin Moise, a precizat ca ceea ce se intampla la nivelul institutiei este un lucru benefic, demn de luat in considerare.

Certificarea a fost obtinuta in martie 2013 si atesta faptul ca procesele IT ale agentiei sunt in concordanta cu normele, prevederile si regulamentele internationale. Ciclul de certificare este de trei ani, pana in martie 2016, iar pe parcursul acestui ciclu se vor efectua vizite de supraveghere la interval de 12 luni, respectiv doua vizite de supraveghere.

Mentionam ca prin implementarea acestui standard, Agentia se asigura ca toate problemele ce pot aparea in cadrul sistemelor informatice ale acesteia sunt monitorizate si rezolvate intr-un timp optim, astfel incat indeplinirea sarcinilor expertilor legate de evaluarea, contractarea sau plata proiectelor sa nu fie intarziate din cauza aparitiei unor probleme de sistem.

Comentarii

comentariu

About the Author

-