Published On: joi, Mai 23rd, 2013

Anisoara Puica vine la Braila

Share This
Tags

Maine, dupa ce concurentii Festivalului International de Muzica Usoara “George Grigoriu” isi vor termina pledoaria in fata distinsului juriu, pe scena de la Casa Tineretului vor urca nume sonore din Republica Moldova: Anisoara Puica si Pasha Parfeny.

In randurile de mai jos va vom prezenta cateva date biografice despre Anisoara Puica.

Anisoara Puica s-a nascut la 17 noiembrie 1967, intr-o familie de tarani, iar in 1985 a absolvit scoala medie din satul natal Nicoreni. Aflandu-se pe bancile scolii, s-a dovedit a fi o mare animatoare a vietii culturale, fiind protagonista tuturor seratelor festive. Dupa un an, in 1986, devine studenta la Conservatorul de Stat „G. Muzicescu”.

Anisoara Puica, pe parcursul activitatii sale, si-a bucureat publicul din Republica Moldova de nenumarate ori obtinand rezultate performante, fiind invingatoare a mai multor topuri ale Radioteleviziunii Nationale.

Aproape in fiecare an, artista a castigat premii importante la diferite concursuri si festivaluri la care si-a facut aparitia. Iata o parte din premiile obtinute: 1985 – Premiul al doilea la concursul „Cantati cu noi”; 1988 – Premiul II – Concursul „Cu cantecul prin viata” de la Moscova; 1991 – laureata la Festivalul de muzica usoara din Romania; 1996 – Grand Prix-ul emisiunii pentru tineret „Clepsidra”; 1997 – Premiul I la „Maluri de Prut” din Moldova. In anul 1999 a castigat premiu intai la „Maluri de Prut”, organizat in Moldova, unde, impreuna cu Nelly Ciobanu, a cantat piesa „Incredere”, scrisa de compozitorul Liviu Stirbu. In 2001, Anisoara Puica participa la festivalul din Frankfurt (Germania), unde s-a bucurat de un mare succes, iar in 2002 a primit premiul al doilea la un concurs organizat in Coreea de Nord, unde au participat 54 de tari. În anul 2004 a obtinut „Microfonul de Aur”, perioada in care a fost numita “Cea mai eleganta interpreta a anului 2004”.

Din minunatul repertoriu discografic al artistei de peste Prut, amintim piesele: “Noaptea primului sarut”; “Ochii mei”; “Din nou e toamna, iubirea mea” ; “Anii mei”; “Azi e ziua ta”; “Cauta-ma”; “Cu prietenii”; “Doamne, ce frumoasa este viata”; “Iubirea mea”; “Nu m-astepta”;“Tiganca”; “Viata mea”; “Toate florile din lume”.

Interpretei ii este aproape si cantecul popular, avand in repertoriu multe remixuri populare, cunoaste multe romante. Anisoara Puica contribuie la prosperarea artei nationale, participand la Festivalurile Internationale de muzica usoara „Martisor”.

Pe parcursul anilor, cantareata este marcata de dorinta de a reda stari de sentimente etern valabile decupate din decorul tumultos al cotidianului. Prin sinceritate si emotivitatea interpretarii, Anisoara Puica rascoleste inimile indragostitilor de muzica. In prezent, artista din Republica Moldova activeaza la Centrul de Cultura si Arta „Ginta Latina” in functie de artista-vocalista.

Comentarii

comentariu

About the Author

-