Published On: mar, Mai 21st, 2013

Amenzile au picat “ca din cer” peste soferii care s-au abatut de la legea rutiera

Share This
Tags

* Politistii braileni au actionat pe toate arterele din judet si municipium in urma carora au fost aplicate 311 contraventii in valoare totala de 46.650 lei *

In perioada 13 – 19 mai, toate structurile de politie rutiera au desfasurat activitati specifice, pe raza  municipiului si oraselor, si in zonele de pe raza de competenta. Activitatile politistilor au vizat, in aceasta perioada, combaterea indisciplinei pietonilor sau a conducatorilor auto care nu acorda prioritate de trecere celor care traverseaza regulamentar, pe arterele rutiere din municipiu si judet, si s-au  concentrat in intervalele orare cu risc criminogen major.

“In urma desfasurarii activitatilor specifice in cadrul acestei actiuni, politistii au constatat 311 contraventii, din care 268 pentru traversare neregulamentara si 43 pentru neacordarea prioritatii de trecere pietonilor, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 46.650 de lei. De asemenea, au fost retinute in vederea suspendarii 43 permise de conducere. Analiza efectuata asupra dinamicii accidentelor de circulatie grave, la nivelul IPJ Braila, releva faptul ca, in primele 4 luni ale acestui an, s-au produs 23 de accidente de circulatie grave, din care au rezultat 7 persoane decedate si 21 de persoane ranite grav, ceea ce, comparativ cu perioada similara a anului 2012, reprezinta o scadere cu 11 a numarului de accidente, a persoanelor ranite grav cu 8, in timp ce numarul persoanelor decedate a scazut cu unul”, a precizat inspector principal de politie Jenel Sogor, purtator de cuvant la IPJ Braila.

* In urma a 23 de accidente, 2 persoane au platit cu viata *

Din totalul celor 23 de evenimente rutiere, in primele 4 luni ale acestui an, un numar de 4 accidente, soldate cu doi morti si 3 raniti grav, au avut drept cauza principala de producere traversarea neregulamentara a drumului public de catre  pietoni, iar doua, cu doua persoane ranite grav, s-au inregistrat pe fondul neacordarii prioritatii de trecere a pietonilor.

“In cadrul acestor actiuni au fost utilizate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier si masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele politiei rutiere. Politistii Serviciului si Biroului Rutier au efectuat activitati de prevenire si cu elevii din scolile generale din municipiu si judet, precum si in unitatile de invatamânt prescolar”, a mai zis Jenel Sogor.

Principalul scop al acestor activitati preventive a fost reducerea numarului accidentelor rutiere si a consecintelor acestora, determinate de incalcarea de catre pietoni a normelor privind circulatia pe drumurile publice, respectiv, neacordarea prioritatii de trecere pietonilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-