Published On: vin, Mai 10th, 2013

Amenzi cu “puhoiul” date de inspectorii sanitar-veterinari

Share This
Tags

* Reprezentantii Directiri Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila au avut de muncit la intocmirea de procese verbale si impartirea de amenzi “grase” agentilor economici care nu au respectat legislatia in vigoare *

Inainte de Sarbatorile Pascale, inspectorii de la Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Braila au avut de muncit mai mult, in sensul ca au avut de impartit in stanga si-n dreapta amenzi cu nemiluita comerciantilor care au fost prinsi pe picior gresit. Scopul a constat in prevenirea aparitiei cazurilor imbolnaviri sau toxiinfectii alimentare, avandu-se in vizor si combaterea braconajului piscicol si a comercializarii ilegale de peste si subproduse de peste, a furturilor de animale si verificarea legalitatii sacrificarii si comercializarii animalelor.

Pentru nerespectarea normelor sanitar-veterinare au fost confiscate 16 carcase de miel, in greutate totala de 200 kg, care au fost expediate catre o unitate de colectare si neutralizare a deseurilor. Comerciantul prins in neregula a primit o sanctiune contraventionala in valoare de 720 lei. Inspectorii au mai gasit la vanzare 21 de miei vii necrotaliati si fara documente legale. Acestia au fost returnati catre exploatatia de origine, proprietarul lor si transportatorul fiind sanctionati cu amenda de 600, respectiv 720 lei.

“Pentru prevenirea aparitiei imbolnavirilor sau toxiinfectiilor alimentare, de pe 22 martie si pana in Ajunul Sarbatorii Pascale, adica 4 mai, au fost verificate mai multe, fiind vorba despre restaurante, fast-food-uri, rulote fast-food din statiunea Lacu Sarat, Parcul Monument, faleza Dunarii si Gradina Publica, precum si macelarii, carmangerii, super/hipermarket-uri, magazine alimentare, piete agroalimentare. Controalele au vizat respectarea cerintelor generale si specifice de igiena privind receptia, depozitarea, prepararea, transportul, expunerea si comercializarea produselor alimentare. Pentru neconformitatile constatate la fata locului, au fost aplicate sanctiuni contraventionale in valoare totala de 3.200 lei, sase avertismente, emitandu-se si o Ordonanta de Interzicere a Activitatii”, a declarat Gicu Dragan, director executiv la DSVSA Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-