Published On: lun, Mai 13th, 2013

Am ajuns de „rasul curcilor”: preotii vor merge prin sate „inhamati” cu Biblia si sapa

Share This
Tags

* In urma unui protocol ce va fi semnat intre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si Patriarhia Romana, cei doi semnatari, ministrul Daniel Constantin si Preafericitul Parinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane se va anunta oficial ca preotii vor promova la sate masurile de sprijinire a agriculturii si avantajele fermelor moderne *

Am trait s-o vedem si pe asta, lucru care ne face sa fim de „rasul curcilor”. Iata ca ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, si patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Parinte Daniel, au luat decizia ca este momentul sa semneze un act de colaborare prin care se stipuleaza ca preotii vor promova la sate masuri de sprijinire a agriculturii, precum instalarea tinerilor fermieri sau crearea fermelor familiale, dupa ce luni seara ministrul Agriculturii Daniel Constantin si Preafericitul Parinte Daniel. Astfel, incepand cu orele 19.00, cei doi semnatari se vor intalni pentru a incheia intelegerea.

Protocolul prevede, printre altele, promovarea prin intermediul Bisericii a masurilor pe care le ia Ministerul Agriculturii. Astfel, prin intermediul preotilor, vor fi promovate la sate masurile de finantare a agriculturii atat din fonduri europene, cat si de la bugetul de stat. Potrivit reprezentantilor Ministerului Agriculturii, preotii vor promova masurile in afara slujbelor religioase.

„Preotii reprezinta vectorul principal in mediul rural si au o credibilitate foarte mare”, au declarat reprezentantii Ministerului Agriculturii.

Preotii le vor vorbi enoriasilor despre avantajele asocierii, despre fermele familiale si despre masuri precum instalarea tinerilor fermieri la sate.

Este vorba de sustinerea proiectelor Ministerului Agriculturii, in special cele pe fonduri europene. Oamenii de la tara sunt circumspecti atunci cand este vorba sa primeasca ceva gratis, asa cum se intampla in cazul fondurilor europene. In zona rurala preotul este printre intelectualii satului si enoriasii ii cer sfatul cu privire la diverse probleme. La fiecare slujba preotii au incluse rugaciuni pentru recolte manoase. Sunt rugaciuni de ploaie, cand este seceta, sau de contenire a ploii, cand ploua prea mult”, a precizat purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, parintele Constantin Stoica, afirmand ca preotii nu vor fi platiti suplimentar pentru aceasta activitate.

In Romania sunt aproximativ 14.000 de preoti ortodocsi, dintre care mai mult de jumatate activeaza in mediul rural.

Mentionam ca ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, si Preafericitul Parinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, vor semna protocolul in aceasta seara, la ora 19.00, la Palatul Patriarhiei din Bucuresti. Ministrul Agriculturii va fi insotit de secretarul general al ministerului, Daniel Ionescu, si de secretarii de stat Daniel Botanoiu si Valentin Soneriu. Semnarea protocolului de colaborare va fi urmata de o scurta conferinta de presa sustinuta de ministrul Daniel Constantin si de un reprezentant al Patriarhiei Romane.

Comentarii

comentariu

About the Author

-