Published On: lun, Mai 27th, 2013

Adio Oltchim! Chimistul la un nou inceput de drum

Share This
Tags

* Echipa din Valcea are bani pentru sezonul viitor doar pentru o echipa tanara, fara prea multe pretentii salariale *

Clubul Sportiv Oltchim Ramnicu Valcea a trimis un comunicat prin care prezinta situatia in care se afla in acest moment echipa din Valcea. Conform acestuia, echipa din Valcea va primii sponsorizari doar pentru un proiect cu tinere jucatoare, care nu au prea multe pretentii financiare.

“In ultima perioada iubitorii de handbal feminin au asistat la succesiunea unor evenimente din viata clubului Oltchim, unele dintre ele cu final neasteptat atat pentru jucatoare cat si pentru conducerea clubului. Iar sirul acestora incepe cu eliminarea din Liga Campionilor, continua cu jocul amical de la Craiova desfasurat in compania echipei din localitate, scor 31-30 pentru Oltchim si am putea spune ca se incheie cu evenimentul deloc placut de la Oradea prin care am fost eliminati inca din primul tur al Cupei Romaniei, scor 40 – 41 (36 – 36) cu ASC Corona Brasov.

Daca eliminarea din Liga Campionilor a fost pe undeva de inteles si acceptata partial de partenerii echipei, venind chiar de la actuala castigatoare a trofeului dupa doua jocuri preconizate de specialisti ca fiind finalele sezonului, ultimul rezultat prin ratarea celui de-al treilea obiectiv propus la inceput de sezon, a determinat o serie de discutii la nivel de conducere cu sponsorii si partenerii care au finantat activitatea noastra recent incheiata. Pentru acestia, doar castigarea titlului de Campioana Nationala nu a fost suficienta deoarece lotul de jucatoare si investitia in echipa preconizau alt rezultat.

Pentru sezonul urmator, clubul isi propusese mentinerea in lot a majoritatii echipei actuale si in acest sens au fost purtate discutii cu toate jucatoarele pentru a se gasi o formula de continuare cu un buget diminuat la jumatate fata de cel din anii precedenti. Astfel s-a folosit ca reper suma de 1,5 milioane euro pe sezon. Calculele reale a tot ceea ce inseamna cheltuielile cu salariile, taxele, competitia interna, externa, pregatirea si echipamentul precum si si celelalte cheltuieli logistice au demonstrat ca necesarul ar fi in jur de 2,4 milioane de euro, 82% reprezentand salariile si taxele. O suma foarte mare fata de puterea actuala a clubului, a judetului si a potentialilor sponsori care ar fi dispusi sa contribuie la sustinerea activitatii handbalistice. Ba mai mult, decizia acestora a fost ca o eventuala activitate de sponsorizare la Oltchim sa continue doar prin investitia in elemente tinere, promovand junioare din echipele judetului sau din tara precum si din Centrul National de Excelenta. De aceea si bugetul pentru anul viitor va fi sustinut de partenerii nostri doar pentru un astfel de proiect.

In consecinta, din respect pentru jucatoarele ce initial au fost contactate si convinse sa ramana la Ramnicu Valcea, le-am informat cat mai urgent posibil (telefonic pe acestea si prin email pe impresarii care le manageriaza activitatea handbalistica) pentru a avea timpul necesar gasirii unor noi echipe pentru sezonul viitor si pentru a exista posibilitatea inca din timp de a-si definitiva demersurile unor eventuale transferuri.

Ne cerem scuze pentru eventualele neplaceri cauzate si le uram succes in activitatea lor viitoare deoarece toate sunt jucatoare valoroase care au facut cinste clubului nostru.

Pentru activitatea lor la Oltchim, le multumim inca o data si ramanem alaturi de ele, sustinandu-le de aici de la Ramnicu Valcea”, se arata in comunicatul de presa dat de cei din conducerea Oltchimului.

De la anul Oltchim, sau Chimistul, cum se va chema, se va afla din nou la inceput de drum. Cu jucatoare precum Safta, Buceschi sau Babeanu, dar si cu tinere de la Centru de excelenta, echipa din Valcea spera sa se mentina in prima parte a clasamentului.

Oltchim are in palmares 19 titluri de campioana, din care 7 obtinute consecutiv, iar in sezonul recent incheiat a avut cel mai mare buget din istorie, de aproximativ 3 milioane de euro, insa obiectivul principal, de castigare a Ligii Campionilor, a fost ratat. Oltchim s-a oprit in semifinale, iar in Cupa Romaniei a fost eliminata din primul tur.

Comentarii

comentariu

About the Author

-