Published On: mar, Mai 7th, 2013

Activitatea parlamentarilor braileni

Share This
Tags

*La aproximativ 6 luni de la preluarea mandatelor, senatorii si deputatii braileni abia isi fac simtita activitatea. In topul celor mai activi deputati se numara Marioara Nistor. La polul opus, cel mai lenes deputat este Cristian Rizea, care in afara de depunerea juramantului se pare ca a fost total absent.

Deputatul UNPR, din Colegiul 1, Petrea Dorin Silviu nu s-a agitat prea mult in primele 6 luni. Probabil, inca fascinat de maretia Casei Poporului, Petrea a avut o singura propunere legislativa pentru modificarea si completarea Lagii camerelor de comert din Romania, nr. 335/2007. Desi face parte din Comisia pentru Afaceri Europene alaturi de nume ca Elena Udrea sau Victor Ponta, deputatul de Braila pare sa fie mai timid avand o singura luare de cuvant, la depunerea juramantului.

In Colegiul 2, deputatul PDL Alexandru Nazare are o activitate impresionanta insa lipsita de rezultate. Deputatul face parte din Comisia pentru Politica Economica Reforma si Privatizare. A avut 4 luari de cuvant, o declaratie politica si 13 intrebari si interpelari. Printre motiunile depuse se numara: “Guvernul Ponta – fabrica de someri” si “Politica antieuropeana sau cum poate trai USL fara Schengen”, ambele fiind respinse.

Tot in Colegiul 2 s-a remarcat deputatul liberal Vasile Varga. Acesta face parte din Comisia Juridica de Disciplina si Imunitati. A avut 2 luari de cuvant, 3 propuneri legislative si o interpelare. In ceea ce priveste propunerile legislative, Vasile Varga s-a implicat in Proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii 1/2000 pentru reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole si forestiere, solicitate potrivit prevederilor Legii Fondului Funciar 18/1991 si Legii 169/1997.

In Colegiul 3, deputatul PSD Marian Dragomir s-a evidentiat prin 4 luari de cuvant, 3 declaratii politice, 2 propuneri legislative, 2 intrebari si interpelari. Dragomir face parte din Comisia pentru Agricultura, Sivicultura, Industrie Alimentara si Servicii Specifice. Printre propunerile legislative se numara: propunere legislativa privind modificarea si completarea Legii 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate si propunerea legislativa pentru modificarea OUG 196/2005 privind Fondul de Mediu.

Tot in Colegiul 3, Nistor Marioara se bucura de o activitate de invidiat. Deputatul PP-DD face parte din Comisia pentru Munca si Protectie Sociala, a avut 17 luari de cuvant, 15 declaratii politice si 25 de intreabari si interpelari. In ceea ce priveste motiunile, Nistor Marioara s-a implicat in “Politica antieuropeana sau cum poate trai USL fara Schengen”, care a fost respinsa.

Deputatul PSD Mihai Tudose, ales din nou in Colegiul 4 este presedinte al Comisiei pentru Politica Economica, Reforma si Privatizare si membru al Comisiei de Validare. Mihai Tudose a avut 8 luari de cuvant in plenul Camerei Deputatilor si o propunere legislativa privind modificarea si completarea Legii 248/2005 perivind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate.

Colegiu 5 este foarte slab reprezentat de Cristian Rizea, deputat PSD. In primele 6 luni a acestui mandat, Rizea a avut o singura luare de cuvant, la depunerea juramantului.

In ceea ce priveste activitatea senatorilor braileni, cel mai activ dintre acestia s-a dovedit a fi social-democratul Ion Rotaru. Senatorul face parte din Comisia pentru Sanatate Publica, a avut 5 initiative legislative, 3 intrebari, 7 interpelari si 9 luari de cuvant. Printre propunerile legislative se numara si modificarea si completarea OUG 84/2012 privind stabilirea salariilor personalului din sectorul bugetar in 2013.

In Colegiul 2 Senat, liberalul Catalin Boboc face parte din Comisia Juridica de Numiri, Disciplina, Imunitati si Validari. In cele 6 luni de activitate a avut 2 initiative legislative si o intrebare. Printre propunerile legislative se numara si declararea zilei de 28 noiembrie – Ziua Bucovinei.

Din Comisia pentru Afaceri Europene face parte si senatorul PC Mihai Danut, ales prin redistribuire pe listele PP-DD. Acetsa a avut 2 initiative legislative, 3 intrebari si 4 luari de cuvant. Printre propunerile legislative se numara modificarea Legii 61/1993, privind alocatia de stat pentru copii, republicata.

Comentarii

comentariu

About the Author

-