Published On: mar, Mai 7th, 2013

Actiunile din trafic au lasat zeci de soferi fara permis

Share This
Tags

* Ca urmare a amplelor controale efectuate in trafic de Politia Rutiera si Registrul Auto Roman, pentru nerespectarea prevederilor legale, o serie de conducatori auto au ramas fara certificate de inmatriculare, iar altii au devenit pietoni * Pe tot anul 2012, inspectorii de la RAR au luat “la purificat” peste 14.000 de vehicule *

De tot percursul anului trecut, activitatea Registrului Auto Roman (RAR) – Filiala Braila a fost complexa si angajatii au fost solicitati la maxim pentu a efectua diverse constatari la un numar de 14.776 de vehicule.

Potrivit directorului RAR Braila, Valeriu Ionel Cruceru, in decursul celor 12 luni au fost realizate 5.977 de certificari de autenticitate, 468 de reverificari la cartile de identitate ale vehiculului si a Inspectiei tehnice periodice (ITP), 3.042 de carti de identitate a vehiculului in baza reglementarilor UE si 800 conform legislatiei Romaniei, 1.734 de modificari ale cartilor de identitate la vehicule, 24 de certificate la scolile de soferi si 424 de certificate la taxi, 385 de clasificari de microbuze. De asemenea, s-au mai efectuat: 86 de verificari ale vehiculelor ce transporta marfuri periculoase, 158 de duplicate ale cartii de identitate a vehiculului, 161 de inlocuiri a cartii de identitate, 25 de ITP-uri internationale, o constatare tehnica, 161 de clasificari pe stele.

„Pe parcursul anului 2012 au fost desfasurate 103 actiuni de control tehnic in trafic, in cadrul carora au fost verificate, din punct de vedere tehnic, un numar de 574 vehicule. Ca urmare a verificarilor efectuate, au fost constatate neconformitati tehnice pentru 258 de vehicule, iar 29 dintre acestea nu erau echipate cu dotarile obligatorii (trusa medicala, triunghi reflectorizant si stingator de incendiu). Pentru 25 de vehicule s-a constatat depasirea nivelului maxim admis al emisiilor poluante. Au fost depistate 20 de vehicule care prezentau defectiuni tehnice la mecanismul de directie si ca urmare a gravitatii neconformitatilor constatate, angajatii Politiei Rutiere au retinut 17 certificate de inmatriculare si 6 permise de conducere”, ne-a declarat directorul RAR Braila, Valentiu Cruceru.

* Alte abateri in trafic i-au transformat pe soferi in pietoni *

Dupa cum se stie, aspectul Aspectul exterior necorespunzator nu este incadrat ca defectiune tehnica in Planul de Operatiuni din Ordinul Comun MTI/MAI nr. 110/181/2012 care reglementeaza activitatea de control tehnic in trafic, astfel incat nu detinem date referitoare la acestea. Defectiuni la caroserie si sasiu au fost constatate pentru un numar de 9 vehicule.

“In ceea ce priveste identificarea vehiculelor (inclusiv neconcordante intre datele din documentele de identificare si cele prelevate de pe vehicule, motoare cu alte surse de alimentare decat cele din cartile de identitate respective: GPL,GNC), un numar de 19 vehicule prezentau astfel de neconformitati. Alte 8 vehicule nu detineau ITP in termen de valabilitate la momentul controlului; defectiuni la sistemul de franare au fost constatate pentru 2 vehicule. Ca urmare a neconformitatilor tehnice constatate de catre inspectorii RAR in cadrul actiunilor de control tehnic in trafic desfasurate, angajatii Politiei Rutiere au retinut 96 certificate de inmatriculare si 6 permise de conducere”, ne-a mai spus seful de la RAR Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author

-