Published On: vin, Mai 17th, 2013

90 de milioane de euro investiti de OMV Petrom pentru redezvoltarea zacamantului de titei de la Oprisenesti

Share This
Tags

* Astazi, in sala mare a Prefecturii din Braila, a avut loc lansarea Proiectului de Investitii OMV Petrom din Oprisenesti, la care au participat autoritatile locale din municipiu si judet *

Compania Petrom a realizat astazi implementarea proiectului de redezvoltare a zacamantului de titei de la Oprisenesti, proiect care presupune investitii in valoare de circa 90 de milioane de euro pana la finalul anului 2013.

Oprisenesti este un zacamant matur de titei, exploatat de aproape 50 de ani, a carui productie zilnica reprezinta circa 2% din productia de titei a OMV Petrom in Romania.

“OMV Petrom investeste constant intehnologii noi si in metode secundare de recuperare pentru redezvoltarea zacamintelor mature din Romania in vederea imbunatatirii ratei de recuperare de titei si gaze si a stabilirii nivelelor de productie. In acest fel putem sa prelungim durata de exploatare a zacamintelor, cu impact pozitiv asupra furnizarii de energie pe termen lung pentru Romania”, a declarat Johann Pleininger, membru al Directoratului OMV Petrom.

Proiectul de redezvoltare Oprisenesti vizeaza forarea a 30 de sonde, utilizand injectia de apa si statii de injectie de inalta presiune. In plus, proiectul include construirea unei statii de tratare a apei, care va reduce semnificativ emisiile de gaze in atmosfera si sursele de poluare, precum si construirea unei retele noi de conducte transport si a trei statii noi de pompare.

Prezent la lansarea poiectului, presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat: “Ce poate sa fie mai frumos decat sa asistam impreuna la lansarea unui proiect de 90 milioane de euro. Este un mare noroc pentru cei din Oprisenesti ca sunt beneficiarii acestui proiect atat de important. Sunt convins ca acesta este benefic pentru zona respectiva si pentru tot judetul nostru. Prin aceasta investitie se mai creaza inca peste 100 de locuri de munca, lucru care nu face decat sa ne bucure. Am avut o discutie cu domnul director si am inteles ca acest proiect nu se va opri aici. Mai sunt si alte zone de explorare si speram sa colaboram in continuare. Eu nu pot decat sa le multumesc celor de la Petrom pentru aceasta investitie si sa le urez succes”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-