Published On: mar, Mai 14th, 2013

Se vrea blocarea solicitarilor pentru a obtine foloase necuvenite

Share This
Tags

Tot mai multi functionari incearca sa gasesca motive de blocare a solicitarilor pentru a obtine foloase necuvenite, iar lupta este grea pentru ca dupa Revolutie exista o aplecare pentru imbogatire peste noapte, a declarat Achim Irimescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii.

“Chiar am analizat si am vazut ca foarte multi, as spune din pacate foarte multi dintre functionarii nostri incearca sa gasesca motive de blocare a solicitarilor pentru a obtine foloase necuvenite, sa nu le spunem altfel. Si aici lupta este foarte foarte grea pentru ca sigur, noi avem asa o aplecare dupa Revolutie sa ne imbogatim repede, peste noapte si atunci multi dintre functionarii nostri au un astfel de comportament care nu fac deloc bine mediului de afaceri si numai daca v-as spune ca anul trecut pentru a nu pierde fondurile a trebuit sa reziliem contracte de peste 800 milioane de euro. Va imaginati in ce proportie se regasesc aceste disfunctionalitati in sistemul nostru. Sigur, nu pot fi pusi toti bani acestia pe seama comportamentului functionarilor nostri. Dar e clar ca o parte din rezilierea contractelor se datoreaza si relei credinte, as zice eu, a functionarilor nostri”, a spus Irimescu, mentionand ca a fost creata o baza de date la agentii si ca exista cate o persoana care se ocupa cu toate sesizarile beneficiarilor si astfel se incearca o corectare a lucrurilor.

De asemenea, acesta a declarat ca o parte din probleme vin si din unele blocaje ale finantarii.

“O sa imi permit sa critic aici Ministerul Finantelor. Anul trecut de exemplu nu am transferat fonduri de 400 milioane de euro catre beneficiari datorita faptului ca Ministerul Finantelor nu a fost in stare sa puna la dispozitie acesti bani. Stim cu totii ca orice ban cheltuit pe fonduri europene inseamna locuri de munca create in mediul rural unde ne confruntram cu mari probleme si incet incet din pacate statul moare”, a spus Irimescu.

Comentarii

comentariu

About the Author

-