Published On: mar, Mai 7th, 2013

50 de milioane de oua si 8 milioane de cozonaci au cumparat romanii de Paste

Share This
Tags

Aproximativ 200 de milioane de euro au cheltuit romanii in acest an de Paste. Cea mai mare parte a banilor s-a dus pe mancare, 50 de milioane de oua si opt milioane de cozonaci.

Si in acest an, romanii au dat iam in magazine si au cheltuit toti banii din portofel, doar pentru a avea o masa imbelsugata de Sfintele Pasti.

Potrivit unor estimari realizate de patronatele din industria alimentara, romanii au cheltuit de Paste, circa 200 de milioane de euro. Banii s-au dus pe oua, cozonaci, carne de miel, mici, bere, pasca, legume, fructe, sucuri si alte bauturi alcoolice.

Romanii au cumparat de Paste 50 de milioane de oua, opt milioane de cozonaci si trei milioane de miei

Cele 50 de milioane de oua au costat in jur de 30 de milioane de lei, cozonacii in jur de 100 de milioane de lei, iar carnea de miel  600 de milioane lei. Pe mititei, alcool, sucuri si alte preparate de Paste, romanii au mai cheltuit peste 100 de milioane de lei.

In 2012, estimarile Ministerului Agriculturii aratau ca au fost sacrificati de Paste, 4 milioane de miei, cumparate 50 de milioane de oua si 7 milioane de cozonaci.

De Paste, toata lumea are de castigat. Fermele avicole isi vand pe banda rulanta ouale, ciobanii isi vand mieii, hipermarket-urile vand tot ce se poate, iar Biserica, lumanari, acatiste, iconite si alte suveniruri religioase.

Comentarii

comentariu

About the Author

-