Published On: mar, Mai 14th, 2013

250 milioane lei costa reducerea TVA-ului la paine

Share This
Tags

Combaterea evaziunii fiscale a atras atentia si Fondului Monetar International care a sugerat Guvernului sa gaseasca alte solutii din care sa acopere aceasta suma de bani si sa nu merga pe ideea ca 250 de milioane vor fi recuperati din combaterea evaziunii.

Prin aceasta masura, de reducerea a TVA-ului la panificatie, se doreste cresterea veniturilor incasate de bugetul de stat, combaterea evaziunii fiscale si plafonarea pretului la paine pe o perioada indelungata.

Primul ministru Victor Ponta a declarat ca reducerea TVA la paine nu se poate face decat pe tot lantul si ca proiectul poate debuta dupa rectificarea bugetara din luna iulie.

Aurel Popescu, presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit si Panificatie (ROMPAN), spune ca masura de reducere a TVA la paine va trebui luata concomitent cu alte doua masuri, respectiv controlul unitatilor si vanzarea painii doar in magazine sau raioane specializate.

Potrivit Patronatului, scaderea TVA la paine la 9% ar contribui la diminuarea evaziunii fiscale la 20%, iar bugetul statului ar suporta la faina circa 76 milioane lei, iar la paine 17 milioane de lei, respectiv un total de 94 de milioane de lei sau 25 de milioane de euro.

Comentarii

comentariu

About the Author

-